Uutinen

Olli Palokangas Talentian opiskelijayhdistyksen puheenjohtajaksi 

Talentian Sosiaalialan Opiskelijat TaSO nimitti uuden hallituksen ensi vuodeksi.

Talentian Sosiaalialan Opiskelijat TaSO ry on valinnut hallituksensa ensi vuoden ajaksi. TaSO on Talentian valtakunnallinen opiskelijayhdistys.

TaSO:n puheenjohtajaksi nimitettiin Olli Palokangas OAMK:sta Oulusta. Varapuheenjohtajaksi valittiin Ruut Rokka Karelia AMK:sta Joensuusta.

Vastikään marraskuussa Oulun ammattikorkeakoulusta sosionomiksi valmistunut Olli Palokangas aloittaa TaSOn puheenjohtajana hyvin fiiliksin. Vastavalmistuneena sosiaalialan ammattilaisena hän tuntee opiskelijoiden asiat kuin omat taskunsa ja kokee opiskelijoiden etujen ajamisen tärkeäksi.

– TaSO on tärkeä valtakunnallinen toimija. Sosiaalialan opiskelijat toimivat tulevaisuuden voimavarana sosiaalialalle, joten heidän hyvinvointinsa ja laadukkaan opintojen tason edistäminen luovat parhaimmat mahdolliset eväät koko sosiaalialalle, Palokangas ajattelee.

Opiskelijoiden ääni kuuluviin

Alkavalla kaudella vastavalitun puheenjohtajan tavoitteena on lisätä TaSO:n tunnettuutta ja näkyvyyttä alueellisesti, erityisesti ainejärjestö- ja ruohonjuuritasolla. Aikaisempien kausien tapaan TaSO kokoustaa ja vierailee vuoden aikana useilla paikkakunnilla ja kampuksilla eri puolilla Suomea.

Talentia on Palokankaalle tuttu paitsi opiskelijayhdistys TaSOn kautta, myös Talentian Pohjois-Pohjanmaan alueyhdistyksen kautta, jossa hän on toiminut opiskelijavastaavana. OAMK:issa Palokangas on toiminut koulutusala- ja ainejärjestötoiminnassa, edustajistossa ja vaalilautakunnassa, joten järjestökokemusta hänelle on kertynyt jo monipuolisesti.

– TaSOn hallituksessa meillä on koossa loistava ja monipuolinen tiimi kokeneita toimijoita ympäri Suomen, niin Tampereelta, Joensuusta, Oulusta kuin Turustakin, Palokangas luonnehtii hallitusta.

Meillä on koossa loistava ja monipuolinen tiimi kokeneita toimijoita ympäri Suomen.

Olli Palokangas

TaSOn kokouksessa valittiin puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi muut hallituksen jäsenet. TaSO:n hallitukseen vuonna 2024 kuuluvat: Axel Selmgren (OAMK), Johanna Venäläinen (Karelia AMK), Valpuri Hurtig, (Tampereen yliopisto), Rosa Nuojua (Tampereen yliopisto), Arianna Ruohonen (Turun AMK), Emilia Pokka (Tampereen yliopisto), Feodosia Jaatinen (TAMK) ja Henna-Riikka Lahtinen (Turun AMK).

Ammattikorkeakouluissa opiskelevat valmistuvat sosionomeiksi ja yliopistoissa opiskelevat sosiaalityöntekijöiksi.

TaSO:n hallitus vaihtuu vuosittain.

>> Lue lisää TaSOsta