Uutinen

Näkemykset kaukana toisistaan yksityisellä sosiaalipalvelualalla

Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimusneuvottelukierros alkoi eilen 12.4. Neuvotteluissa keskityttiin palkankorotustavoitteiden lisäksi keskeisiin tekstikysymyksiin.

– Mainittavaa lähestymistä osapuolten kesken ei kuitenkaan tapahtunut vaan näkemyserot työnantaja- ja palkansaajapuolella ovat edelleen huomattavat, sanoo Talentian neuvottelujohtaja Paula Kangasmaa.

Neuvotteluosapuolet tapaavat seuraavan kerran 17.4.

Toukokuussa alkaa sopimukseton tila – seuraa Talentian neuvotteluviestintää

Yksityisen sosiaalipalvelualan tämän vuoden palkankorotuksista käytiin neuvotteluja alkuvuodesta, mutta sopua ei syntynyt. Tästä syystä Talentia irtisanoi työehtosopimuksen päättymään 30.4. Nyt neuvotteluita käydään koko sopimuksen sisällöstä, ei vain palkankorotuksista.

Toukokuussa alkaa yksityisen sosiaalipalvelualan sopimukseen kuuluvien jäsenten sopimukseton tila. Tarkistathan, että jäsentietosi ovat ajan tasalla ja seuraa neuvotteluviestintää sivuillamme.

Talentian tavoitteena palkkaohjelma yksityiselle sosiaalipalvelualalle

Talentian tavoitteena on korjata sosiaalialan korkeakoulutettujen palkkatasoa useampivuotisella palkkaohjelmalla. Yksityiselle sosiaalipalvelualalle tavoitellaan vähintään samansuuruisia korotuksia kuin hyvinvointialueiden sote-sopimuksessa.

Yksityiselle sosiaalipalvelualalle syntyi viime kesänä kaksivuotinen sopimus, jonka mukaan 2023 on ns. optiovuosi. Työehtosopimus olisi ollut voimassa 30.4.2024 asti, mikäli osapuolet olisivat päässeet palkankorotuksista sopuun maaliskuun 2023 loppuun mennessä.

Työehtosopimuksesta neuvottelevat työntekijäpuolelta Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia, Sosiaalipalvelualan allianssi Salli ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry. Työnantajaa edustaa Hyvinvointiala HALI ry.