Uutinen

Liittovaltuuston etäkokous: Talentia kasvaa ja on jäsentensä tukena

Talentia liittovaltuusto kokoontui tänään 25.4. poikkeustilan vuoksi etänä. Kokous oli nykyisen liittovaltuuston viimeinen, sillä Talentian uusi valtuusto valitaan kuluvan kevään aikana.

Kokouksessa käytiin läpi sopimusneuvottelujen tilanne ja kuultiin hallituksen selonteko vuoden 2019 toiminnasta ja taloudesta. Talentia on ollut kasvu-uralla jo pitkään. Kokonaisjäsenmäärä on kasvanut vuosien 2007–2019 välillä 36 % Ennen kaikkea lisäystä on ollut työssäkäyvien jäsenten osalta, peräti 52 %. Vuoden 2019 lopussa jäseniä oli noin 26 000.

– Suotuisa jäsenmääräkehitys on osaltaan vaikuttanut myös Talentian talouden kehitykseen, ja vuonna 2019 taloudessa oltiin plussan puolella, summaa Talentian puheenjohtaja Tero Ristimäki.

Vuonna 2019 Talentia täytti 70 vuotta, ja juhlavuoden teema oli Kasvua uralla, millä haluttiin viestiä ammatillisesta kehittymisestä, sosiaalialan työuran arvostuksesta ja Talentian kasvusta.

– Juhlavuoden kunniaksi järjestettiin juhlakiertue seitsemällä paikkakunnalla. Lisäksi toteutettiin perinteinen vastavalmistuneiden urapolkuselvitys ja uusi selvitys pidempään työelämässä olleiden urapoluista, Ristimäki kertoo.

Yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa keskiössä vuonna 2019 eduskuntavaalit ja hallitusohjelmaan vaikuttaminen. Lisäksi Talentia teki paljon kuntatason vaikuttamista mm. yt-neuvottelujen osalta.

Tavoitteena sosiaalialan korkeakoulutettujen etu

Talentian tehtävänä on puolustaa sosiaalialan korkeakoulutettujen etua, ja se oli toiminnan keskiössä myös vuonna 2019.

Jäseniä autettiin muun muassa sosiaalialan tehtävien vaativuutta, ammattietiikkaa, työhyvinvointia ja työsuojelua, koulutusta ja alan kehittämistä koskeviin erityiskysymyksissä. Neuvontaa annettiin luonnollisesti myös erilaisissa työsuhdeasioissa, kuten palkkasaatavissa, irtisanomisissa, koeajoissa ja määräaikaisuuksissa.

– Saimme jäsenten yhteydenottoja tuhansittain ja pyrimme vastaamaan kaikkiin ajallaan ja huolellisesti. Talentia on yhtä kuin jäsenistönsä, ja haluamme pitää jäsenistä hyvää huolta, Tero Ristimäki sanoo.

Liittovaltuusto on Talentian korkein päättävä elin, johon kuuluu 56 varsinaista jäsentä ja 62 varajäsentä. Seuraavan kerran valtuusto kokoontuu 21.-22.11.2020 Tällöin Talentialle valitaan uusi puheenjohtaja nykyisen puheenjohtajan Tero Ristimäen jäädessä eläkkeelle.

>> Lue lisää liittovaltuustovaaleista

>> Lue lisää liittovaltuustosta