Talentian valtuustovaalit 2020


Äänestys Talentian liittovaltuustovaaleissa on päättynyt. Vaalit pidettiin 15.-31.5.2020.

Talentian valtuustovaalit järjestettiin 15.-31.5.2020. Talentian valtuustovaaleissa oli 114 ehdokasta. Jäsenistä koostuva, vaaleilla valittu liittovaltuusto käyttää Talentian ylintä päätösvaltaa. Valtuuston kausi on neljä vuotta. Lue lisää valtuuston tehtävistä.

Äänestystä varten Talentian jäsenet saivat postissa ehdokaslistan, äänestyslipun ja palautuskuoren. Ehdokaslistalla olivat jäsenten asettamat ehdokkaat. Äänestysaika oli 15.-31.5.2020.

Liittovaltuustovaalien tulos

Talentian liittovaltuustoon vuosille 2020 – 2024 valittiin 58 jäsentä, joista neljä on opiskelijoita.

Ammatillisista yhdistyksistä Kasvatus- ja perheneuvonnan sosiaalityöntekijät ry ei saanut vaaleissa yhtään jäsentään valituksi varsinaiseksi jäseneksi valtuustoon. Yhdistys saa nimetä valtuustoon yhden edustajan ja hänelle 1-2 varajäsentä.

Vaaleissa äänestettiin kaikissa muissa vaalipiireissä paitsi Ahvenanmaalla, Pohjanmaalla ja Päijät-Hämeessa, joissa oli yhtä monta ehdokasta kuin liittovaltuuston paikkoja.

Vaalien äänestysprosentti oli 20,9. Edellisissä neljä vuotta sitten järjestetyissä vaaleissa äänestysprosentti oli 26,0, joten laskua tapahtui jonkin verran.

Vaalien ääniharavat olivat Uudenmaan vaalipiirin Sirpa Hyytiä-Hallenberg (156 ääntä), Pirkanmaan vaalipiirin Katri Maahi (133 ääntä) ja Keski-Suomen vaalipiirin Riikka Rantanen (113 ääntä). Opiskelijoiden vaalipiiristä eniten ääniä kahmi Ella-Maria Tuomela (108 ääntä).

Uusi liittovaltuusto kokoontuu ensimmäisen kerran 21.-22.11.2020. Kokouksessa valitaan liiton uusi puheenjohtaja, hallitus ja päätetään seuraavan vuoden toiminnasta ja taloudesta.

Äänestäneiden kesken arvottiin iPhone XR 124 Gt, 2 kpl Lapuan Kankureiden tuotepaketteja sekä majoituslahjakortteja yhteistyökumppaneidemme hotelleihin. Palkinnot voittivat Jaana Kössi-Ahti, Tarja Maaskola, Anne Sillankorva, Mari Laaksonen ja Anne-Maarit Saaranen.

Lue lisää vaalien tuloksesta: Talentian uusi liittovaltuusto on valittu

 

Jaa sivu