Tiedote, Uutinen

Lapsen parhaaksi – varhaiskasvatuksen juhlaseminaari Helsingissä 5.4.

Suomalainen varhaiskasvatus on maailman parasta. Tästä on syytä olla ylpeä. Varhaiskasvatus on samalla suuressa murroksessa ja nyt on sopiva hetki arvioida mennyttä, nykyistä ja tulevaa. Juhlaseminaari kokoaa yhteen arjen sankarit, vaikuttajat tutkijat ja tulevaisuuden näkijät.

Puheenvuorot käsittelevät maailman parasta varhaiskasvatusta eri näkökulmista edeten nykypäivään: miten varhaiskasvatusta on kehitetty ja luotu subjektiivinen varhaiskasvatusoikeus lapselle.

Viimeaikaisessa keskustelussa on korostettu varhaiskasvatuksen pedagogisuutta tai hallinnonalan vaihtoa osaksi sivistyspalveluita. Tapahtuman järjestäjät Talentia ry, TEHY, SuPer, JHL ja Suomen lastenhoitoalan liitto haluavat muistuttaa, ettei varhaiskasvatuksen merkitys yhteiskunnallisena palveluna ole muuttunut.

”Varhaiskasvatus on yhteiskunnallinen palvelu, jolla on monia tehtäviä. Varhaiskasvatuksen tehtävä on edistää lasten kokonaisvaltaista kasvua, kehitystä ja oppimista yhteistyössä huoltajien kanssa. Varhaiskasvatus edistää lasten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta ja ehkäisee syrjäytymistä. Varhaiskasvatuksessa opitut tiedot ja taidot vahvistavat lasten osallisuutta sekä aktiivista toimijuutta yhteiskunnassa. Lisäksi varhaiskasvatus tukee huoltajia kasvatustyössä sekä mahdollistaa heidän osallistumisensa työelämään tai opiskeluun.”  (Varhaiskasvatuksen suunnitelman perusteet 2018, OPH)

Linkki juhlaseminaarin ohjelmaan (pdf).

Lisätiedot:
Marjo Varsa, työelämäasioiden päällikkö, Talentia ry, p. 09 3158 6022, marjo.varsa@talentia.fi
Marjo Katajisto, erityisasiantuntija, Talentia ry, p. 09 3158 6020, marjo.katajisto@talentia.fi
Simo Pokki, Vertikal, p. 0440 885599, simo.pokki@vertikal.fi (seminaarin järjestelyt)