Uutinen

Kuntasektorin sopimusneuvotteluissa nyt selvittelyvaihe

JUKO: Kuntasektorin neuvottelutiedote 17.3.2020

Kuntasektorin sopimusneuvottelut jatkuivat selvittelyvaiheella tiistaina 17. maaliskuuta. Sopijaosapuolet keskustelivat aamupäivällä siitä, millaiset mahdollisuudet neuvottelujen jatkamiselle on koronaviruksen ja poikkeustilan aikana.

Maanantaina kokoontunut JUKOn hallitus on esittänyt neuvottelujen jatkamista.

Kunnan sopimusneuvotteluihin osallistuvat JUKO, Julkisen alan unioni JAU (Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty), Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö KoHo (Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super, Tehy ja Suomen Palomiesliitto SPAL) ja KT Kuntatyönantajat.
Super ja Tehy ilmoittivat maanantaina mediatiedotteella, etteivät ne jatka neuvotteluja ennen poikkeustilan päättymistä.

JUKO neuvottelee

Akavalainen, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa neuvotteluissa sinua ja ammattiliittoasi ja neuvottelee työpaikallasi käytössä olevat työehtosopimukset.

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Kaikki JUKOn työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta.

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lisätiedot
JUKOn hallituksen puheenjohtaja Olli Luukkainen, 0500 652 872
olli.luukkainen@oaj.fi / Twitter @OlliLuukkainen
JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren, 040 568 2798
maria.lofgren@juko.fi / Twitter @marialofg