Tiedote

Kirkko | Ensi vuoden korotuksista ja palkkakilpailukyvystä on syntynyt neuvottelutulos

Kirkon alalla on saavutettu liki 20 000:ta palkansaajaa koskeva neuvottelutulos vuoden 2024 palkankorotuksista ja palkkakilpailukyvystä.

Sopimuksen sisällöstä kerromme, kun kaikkien osapuolten hallinnot ovat hyväksyneet sen. JUKOn hallitus kokoontuu 30. marraskuuta. Evankelis-luterilaisen kirkon virka- ja työehdoista sopivat JUKO, Kirkon alan unioni (JHL, Jyty), Kirkon alat ja Kirkon työmarkkinalaitos.

Jo aiemmin Kirkon virka- ja työehtosopimuksessa on sovittu, että 1. helmikuuta 2024 palkat nousevat vähintään 2,5 prosenttia. Nyt saavutetussa neuvottelutuloksessa on kyse tämän lisäksi tulevasta korotuksesta.

Kirkko faktat

Sopimus | Kirkon yleinen virka- ja työehtosopimus on voimassa 1.3.2023–28.2.2025.

Kattavuus | koskee noin 20 000:ta palkansaajaa.

Pääsopijat | JUKO, Kirkon alan unioni (JHL, Jyty), Kirkon alat ja Kirkon työmarkkinalaitos.

Neuvottelijat | neuvottelupäällikkö Anne Mikkola (JUKO) ja JUKOn kirkon neuvottelukunnan puheenjohtaja Jussi Junni (AKI-liitot).

JUKOn jäsenliittojen jäsenet | Merkittävä osa akavalaisten/jukolaisten kirkonalan liittojen jäsenistä työskentelee pappeina, kanttoreina, diakonia- tai nuorisotyöntekijöinä. JUKO edustaa virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa myös hallinnon, viestinnän ja kasvatuksen tehtävissä toimivia kirkon akavalaisia.

Täältä löydät Kirkon yleisen virka- ja työehtosopimuksen.

JUKO julkaisi alkuperäisen tiedotteen 29.11.2023 11:00. Lue tästä.