Uutinen

Julkisen sektorin neuvotteluissa on edistyttävä viikonloppuna

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry pitää hyvin huolestuttavana, että julkisella sektorilla neuvottelutulokset jäivät syntymättä sopimusten voimassaoloaikana. Kunta-alan, kirkon, valtion, yliopistojen ja Työterveyslaitoksen sopimukset päättyivät 31.1. keskiyöllä.  Sopimukseton tila koskee yli 200 000:ta JUKOn edustamaa työntekijää.

JUKOn hallitus käsitteli neuvottelutilannetta tänään torstaina ja päätti, että neuvotteluissa on viikonloppuna päästävä eteenpäin. Jos neuvottelut jumittavat, alkavat järjestöt valmistautua työtaistelutoimiin.

Palkkaratkaisujen tiukin vääntö käytäneen yleiskorotusten ja paikallisten erien osuuksista.  Lisäksi pöydässä on niin kuntien, valtion kuin kirkon palkansaajien lomarahaleikkausten kompensaatio.

JUKOn hallitus kokoontuu seuraavan kerran 9.2. klo 12. Se päättää silloin mahdollisten neuvottelutulosten hyväksymisestä tai hylkäämisestä.

lisätiedot:

puheenjohtaja Olli Luukkainen, puh. 0500 652 872

toiminnanjohtaja Maria Löfgren, 040 568 2798

 

JUKO neuvottelee noin 210 000 koulutetun palkansaajan palvelussuhteen ehdoista kunnan, valtion, kirkon ja yliopistojen sopimusaloilla. JUKO on työmarkkinakentän laajin toimija, ja se on osapuolena sopimuksissa, jotka koskevat noin 600 000 suomalaisen työ- ja virkaehtoja.