Uutinen

JUKO: Kuntasektorin neuvottelut keskeytyneet

JULKISALAN KOULUTETTUJEN NEUVOTTELUJÄRJESTÖ JUKO
Kuntasektorin neuvottelutiedote 19.3.2020

Kuntasektorin neuvottelut keskeytyivät tänään. Kuntatyönantaja KT keskeytti neuvottelut, koska Tehy ja Super eivät olleet valmiita tinkimään epärealistisista tavoitteistaan poikkeusoloista huolimatta.

Kuntatyönantaja KT on tehnyt tarjouksen vuoden mittaisesta ja pelkistetystä yleisen linjan mukaisesta sopimuksesta kunta-alalle. JUKO olisi valmis nyt poikkeusoloissa jatkamaan neuvotteluja tältä pohjalta.

Neuvottelut kuitenkin keskeytyivät Tehyn ja Superin epärealististen vaatimusten vuoksi.

JUKOn puheenjohtaja Olli Luukkainen korostaa, että nyt jos koskaan tarvitaan vastuullisuutta.

-Korona heikentää koko yhteiskuntaa eikä kenelläkään ole tiedossa, millaisissa olosuhteissa työehtoneuvotteluja epidemian taittumisen jälkeen käydään, Luukkainen muistuttaa.

JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren on erittäin huolissaan kuntaneuvotteluihin tänään yllättäen tulleesta käänteestä, sillä keskiviikon neuvotteluissa jo edettiin.

-Tehy ja Super haluavat mm. sopia pääsopimukseen oman sote-sopimuksen omilla ehdoillaan. Sen lisäksi tänään kävi ilmi, että liitot olivat eilen esittäneet vaatimuksen 10 prosentin pysyvästä palkankorotuksesta. Näistä vaatimuksista muilla palkansaajaliitoilla ei ollut tietoa.

– Tiedossa ei ole, tuleeko tässä tilanteessa edellytyksiä ylipäätään jatkaa neuvotteluja, Löfren pohtii.

Keskiviikkoiltana neuvotteluissa edettiin jo sopimuskauden, palkankorotusten, kiky-tuntien sekä muutaman tekstikysymyksen osalta. Myös pääsopimuksen uudistamisesta neuvoteltiin.

***
JUKO on sopijaosapuolena neljällä kuntasektorin sopimusalalla, jotka ovat
Kunnallinen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus OVTES
Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus KVTES
Kunnallinen lääkärien työehtosopimus
Kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus

***

Kaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta.

Akavalainen, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa neuvotteluissa sinua ja ammattiliittoasi ja neuvottelee työpaikallasi käytössä olevat työehtosopimukset.

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Kunnan sopimusneuvotteluihin osallistuvat JUKO, Julkisen alan unioni JAU (JAU:n muodostavat Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty), Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö KoHo (KoHon muodostavat Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super, Tehy sekä Suomen Palomiesliitto SPAL) ja KT Kuntatyönantajat.

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lisätiedot
• JUKOn hallituksen puheenjohtaja Olli Luukkainen, 0500 652 872
olli.luukkainen@oaj.fi / Twitter @OlliLuukkainen

• JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren, 040 568 2798
maria.lofgren@juko.fi / Twitter @marialofg