Uutinen

Hyvinvoiva työpaikka -kilpailussa mukana 45 sosiaalialan työpaikkaa – voittaja selviää lokakuussa Sosiaalialan asiantuntijapäivillä Oulussa

Talentian toista kertaa järjestämään Hyvinvoiva työpaikka -kilpailuun ilmoittautui 45 sosiaalialan työpaikkaa. Kilpailuun osallistui tasaisesti niin julkisen kuin yksityisen sektorin työpaikkoja.

– Ehdokkaiden kirjo oli tänäkin vuonna hyvin monipuolinen. Sosiaalialan eri sektorit tulivat näkyviin ja ehdotuksia tuli laidasta laitaan erilaisista lasten, nuorten ja perheiden palveluista kuin myös aikuisten ja vanhusten palveluista, sanoo Talentian erityisasiantuntija Heidi Pekkarinen.

Ehdotuksia hyvinvoivista työpaikoista tuli ympäri maata. Ehdokkaat nostivat työyhteisön merkityksen sekä johtamiseen liittyvät erilaiset toimivat rakenteet tärkeimmiksi hyvinvoinnin tekijöiksi.

– Yllättävää oli se, että melko monessa vastauksessa kävi ilmi, että työpaikan työsuojeluorganisaatio ei ollut tuttu työntekijöille, Pekkarinen sanoo.

Hyvässä työpaikassa satsataan hyvinvointiin

Sosiaalialan työ on hyvin kuormittavaa. Hyvinvoiva työpaikka -kilpailun tavoitteena on nostaa esiin sosiaalialan työyhteisöjä, joissa henkilöstö voi hyvin. Palkitut työyhteisöt toimivat esimerkkeinä siitä, miten ja millä keinoilla hyvinvointia syntyy alan työpaikoilla.

– Psykososiaalinen kuormitus on suurin riski alan työntekijöiden työkyvylle. Hyvässä työpaikassa satsataan työntekijöiden hyvinvointiin ja työyhteisön toimivuuteen. Tyytyväiset työntekijät vaihtavat harvemmin työpaikkaa kuin tyytymättömät, joten hyvinvointiin satsaaminen on taloudellisestikin järkevää, Pekkarinen sanoo.

Voittaja julkistetaan 4.10. Sosiaalialan asiantuntijapäivillä

Talentia julkistaa Hyvinvoiva työpaikka -kilpailun voittajan 4.10. Sosiaalialan asiantuntijapäivillä Oulussa. Voittaja saa palkinnon, joka on suunnattu koko työyhteisölle.

Kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, jolloin voittajaksi nousi Oulun seudun omaishoitajat ry.