Uutinen

Älä ota kesäkissaa, ota kassa! – Nyt on oikea hetki opiskelijalle liittyä työttömyyskassaan

Kesäkampanjan aikana Talentiaan ja työttömyyskassa Erkoon liittyvät opiskelijat saavat 50 euron lahjakortin. Älä ota kesäkissaa, ota kassa -kampanja kestää elokuun loppuun saakka.

Talentian kesäkampanja suosittaa kesäkissan ottamisen sijaan liittymään kesällä ammattijärjestöön ja työttömyyskassaan.

Kesäkissa tietää rahanmenoa ja stressiä, eikä se tuo taloudellista turvaa. Työttömyyskassan jäsenyys sen sijaan tuo taloudellista turvaa tulevaisuuden varalle, ja on oikeasti fiksu investointi.

Kun liityt työttömyyskassaan tänä kesänä, saat hyvät liittymisedut ja nukut yösi levollisesti. Eikä kesäkissan ottaminen sitä paitsi olisi edes eettisesti oikein.

Tänä kesänä kannattaa liittyä Talentiaan

Kesäkampanjan aikana 15.5.–31.8. kaikki Talentiaan ja työttömyyskassa Erkoon liittyvät opiskelijat saavat 50 euron SuperLahjakortin syyskuussa.

Lahjakortin saavat myös ne Talentian opiskelijajäsenet, jotka lisäävät liiton jäsenyyteensä Erkon kassajäsenyyden. Työttömyyskassaan voi liittyä vain työsuhteessa ollessaan.

Vain Talentiaan liittyvät uudet opiskelijajäsenet saavat puolestaan Marimekon pussukan.

Lahjakortit toimitetaan syyskuussa, Marimekon pussukat pian Talentiaan liittymisen jälkeen.

Opiskelijalle Talentian jäsenyys on ilmainen. Talentian ja työttömyyskassan jäsenyys maksaa 1,35 prosenttia palkasta, kuitenkin enintään 45 euroa kuukaudessa.

Jäsenmaksu kattaa Talentian, Talentian alueyhdistyksen, valitsemasi Talentian ammatillisen yhdistyksen ja Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkon jäsenyyden.

Älä ota kesäkissaa, ota kassa -kampanjan aika on 15.5.–31.8. Lahjakortit toimitetaan syyskuussa, Marimekon pussukat pian Talentiaan liittymisen jälkeen.

Älä ota kesäkissaa, ota kassa -kampanjasta voit lukea lisää täältä. SuperLahjakortista voit lukea lisää täältä.

Luovuus kukkii opiskelijatoiminnassa

Ennennäkemättömän kesäkampanjan ovat ideoineet Talentian opiskelijatoiminnan koordinaattorit Saana Landgrén ja Tiia Pesonen.

Idea opiskelijoiden kesäkampanjasta syntyi, kun opiskelijatoiminnan voimakaksikko pohti pian alkavaa kesää ja kesään liittyviä kliseitä. Kesäkissoja ja kassan jäsenyyttä yhdistävät eettisyys.

– Meidän alan opiskelijat sukeltavat eettisen pohdinnan syövereihin jo heti opintojen alusta asti. Ja sosiaalialalla, jos jossain, ollaan eettisten kysymysten äärellä. Siten kissat ja kassat eivät olekaan niin kaukana toisistaan kuin voisi luulla, Pesonen selittää.

Kissat ja kassat eivät olekaan niin kaukana toisistaan.

Liittoon ja kassaan kannattaa liittyä jo opintojen aikana

Talentian opiskelijajäsenet saavat käyttöönsä kaikki samat jäsenedut kuin työssäkäyvät jäsenetkin.

– Siksi Talentiaan kannattaa liittyä jo opiskeluaikana, Landgrén vinkkaa.

Myös työttömyyskassaan kannattaa liittyä jo opiskelujen aikana, mikäli käy töissä, sillä kesätyöt ja kaikki opintojen aikana tehty palkkatyö, kerryttävät ansiopäivärahan työssäoloehtoa.

Ansiopäivärahan saaminen edellyttää noin kuuden kuukauden työskentelyä.

Näin ollen, karkeasti laskettuna kahtena kesänä tehty noin kolmen kuukauden kesätyöjakso riittää kerryttämään ansiopäivärahan puolen vuoden työssäoloehdon täyteen.

– Tämä tuo opiskelijalle turvaa ja poistaa stressiä valmistumisen kynnyksellä. Opiskelija ei joudu valmistuttuaan tyhjän päälle, jos ei heti löydä työtä, Pesonen selventää.

Lue tarkat ohjeet opiskelijajäsenyydestä täältä. Talentiaan pääset liittymään täällä.

Täältä voit lukea lisätietoja työttömyyskassaan liittymisestä.

Uutista muokattu 16.5. kello 9:25. Marimekon pussukat toimitetaan pian Talentiaan liittymisen jälkeen, ei syyskuussa, kuten aiemmin kerrottiin.