Lakkoavustus ja sen hakeminen

Lakkoavustuksen määrä ennen ansiotuloveron ennakonpidätystä on 100 euroa/ vrk/lakkopäivä.

Lakkoavustus on verotonta 16 euroon/pv asti ja sen ylimenevästä veloitetaan veroennakonpidätyksenä 40 %. Avustuksesta veloitetaan veroennakonpidätys automaattisesti ja tilitetään toimestamme verottajalle. Verokorttia ei näin ollen tarvitse Talentialle toimittaa.

Jäsenelle tilille maksettava lakkoavustus on ennakonpidätyksen jälkeen 66,40 euroa/ päivä.

Mikäli jäsen saisi jossakin tapauksessa esimerkiksi sairasloman vuoksi palkkaa lakon ajalta, hän ei ole oikeutettu lakkoavustukseen.

Lakkoavustus maksetaan Talentian jäsenmaksunsa maksaneelle jäsenelle. Jäsenyyden on täytynyt alkaa ennen ensimmäistä lakkopäivää.

Uuden jäsenen jäsenyyden ja -maksujen on oltava 3 kk:lta kunnossa, ennen kuin lakkoavustus maksetaan. Esim. Jos olet liittynyt tammikuussa 2024 on jäsenmaksujen oltava kunnossa helmi-huhtikuulta 2024.

Lakkoavustukset maksetaan kerran viikossa.

Hae lakkoavustusta

Voit hakea lakkoavustuksen sähköisen asiointipalvelumme kautta. Kirjaudu omilla verkkopankkitunnuksilla, josta pääset omiin jäsentietoihisi ja sieltä löydät myös lakkoavustusosion, jonne tulee täydentää ja tallentaa siellä pyydetyt tiedot. Huomioithan, että valitset oikean lakkojakson.

Usein kysyttyjä kysymyksiä lakosta

Toimintaohjeita ja usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen