Lakkoavustus ja sen hakeminen

Lakkoavustuksen määrä ennen ansiotuloveron ennakonpidätystä on 116 euroa/vrk/lakkopäivä.

Lakkoavustus on verotonta 16 euroon/pv asti ja sen ylimenevästä veloitetaan veroennakonpidätyksenä 45 %. Avustuksesta veloitetaan veroennakonpidätys automaattisesti ja tilitetään toimestamme verottajalle. Verokorttia ei näin ollen tarvitse toimittaa Talentialle.

Jäsenelle tilille maksettava lakkoavustus on ennakonpidätyksen jälkeen 76 euroa/päivä.

Mikäli jäsen saisi jossakin tapauksessa esimerkiksi sairasloman vuoksi palkkaa lakon ajalta, hän ei ole oikeutettu lakkoavustukseen.

Lakkoavustus maksetaan Talentian jäsenmaksunsa maksaneelle jäsenelle. Jäsenyyden on täytynyt alkaa ennen ensimmäistä lakkopäivää.

Uuden jäsenen jäsenyyden ja -maksujen on oltava 3 kk:lta kunnossa, ennen kuin lakkoavustus maksetaan. Esim. jos olet liittynyt toukokuussa 2023 on jäsenmaksujen oltava kunnossa kesä-elokuulta 2023.

Lakkoavustukset maksetaan kerran viikossa

Voit hakea lakkoavustuksen sähköisen asiointipalvelumme kautta. Kirjaudu omilla verkkopankkitunnuksilla, josta pääset omiin jäsentietoihisi ja sieltä löydät myös lakkoavustusosion, jonne tulee täydentää ja tallentaa siellä pyydetyt tiedot. Huomioithan, että valitset oikean lakkojakson.