Päivitä jäsentietosi

Tarkista, että jäsentietosi ovat oikein. Esimerkiksi sähköpostiosoitteen osalta kannattaa huomioida, että oppilaitokselta saatu osoite lakkaa toimimasta valmistumisen jälkeen. Muista myös päättää opiskelijayhdistys TaSOn jäsenyys, ja tarkista alueyhdistyksen ja ammatillisten yhdistysten jäsenyydet. Valmistumisajankohdan jäsentietoihinsa päivittäneet saavat pienen valmistujaislahjan!

Työttömyyskassaan liittyminen

Kun valmistut ja siirryt työelämään, tulee sinun jäsentietojen muuttamisen lisäksi liittyä työttömyyskassaan. Talentian työttömyyskassana toimii Erko. Työssäkäyvän jäsenen jäsenmaksu on 1,35 % bruttopalkasta. Tytöttömyyskassaan liittyminen onnistuu kätevästi sähköisen asioinnin kautta samalla, kun päivität jäsentietosi!

Hae oikeutta toimia laillistettuna ammatihenkilönä

Kun valmistut, on sinun viipymättä haettava Valvirasta oikeutta toimia laillistettuna ammattihenkilönä. Hakeminen ei ole vapaaehtoista, mikäli tarkoituksenasi on työskennellä sosiaalihuollon tehtävissä. Varhaiskasvatuksen parissa työskenteleviltä laillistamista ei vaadita, mutta Talentia suosittelee silti sen tekemistä siltä varalta, että myöhemmin työurallaan haluaa siirtyä sosiaalihuollon tehtäviin.