Win-win-tilanne – sitä on Talentian jäsenyys opiskelijalle

Opiskelijoita

Syksyllä ilmassa on uuden alun tuntua. Monet aloittavat opintonsa juuri nyt. Opintojen aloitus on jännittävä uuden aikakauden alku! Mitä minulle on luvassa tulevaisuudessa? Mitäs tässä muuten on lähtenyt opiskelemaan? Ai tämmöinenkin kurssi syksyllä luvassa, kiva juttu.

Uuteen alkuun kuuluu paljon uutta, monia mahdollisuuksia ja uusia yhteisöjä. Ainejärjestöihin ja opiskelijayhdistyksiin kannattaa ehdottomasti sujahtaa sisään. Oma yhteisö luo turvaa ja antaa lisää sisältöä opintoihin.

Opintojen alettua myös ammattiliiton jäsenyys astuu kuvaan. Nyt liittyminen on mahdollista! Mutta miksi liittyä ammattiliittoon? Mitä liitot tekevät ja mitä hyötyä niistä on opiskelijoille?

Usein liittymään houkuttelee jäsenlahja tai jäsenetu, mikä onkin mukava sysäys jäsenyyteen. Kuten markkinointikielellä sanotaan, niin liittyminen on vain win-win-tilanne opiskelijoille. Sitä se todella on! Opintojen aikana kannattaa ehdottomasti liittyä omaan ammatilliseen asiantuntijayhteisöön.

Ammattiliitto on olemassa jäseniään varten ja jäseniensä takia.

Mitä on tapahtunut, että työelämä on tällaista kuin se on? Ketkä ovat päättäneet, kuka voi toimia sosiaalihuollon laillistettuna ammattihenkilönä? Tai kuinka monta lasta voi olla yhdessä varhaiskasvatuksen päiväkotiryhmässä? Tai montako laillistettua sosiaalihuollon ammattihenkilöä on riittävästi, kun työskennellään lastensuojelun sektorilla, vaikkapa ryhmäkodissa? Miksi töitä tehdään juuri tämä määrä tunteja viikossa, ja miksi lomapäiviä kertyy sen verran kuin kertyy?

Nämä ovat vain murusia niistä kokonaisuuksista, joihin ammattiliitot vaikuttavat. Ilman ammattiliittoja työelämämme olisi varmasti aika lailla erilaista.

Talentia antaa tukea ja sisältöä jäsenyyden jokaiseen vaiheeseen. Opiskelijoille tarjoamme esimerkiksi koulutuksia, Talentia-infoja, materiaalia. Opintojen loppuvaiheessa autamme ja tuemme työnhaussa, haastatteluun valmistautumisessa ja työn vastaanottamisessa.

Kuljemme jäsenen mukana työelämässä – ja teemme sitä tärkeää edunvalvontatyötä. Ja kun työura alkaa lähestyä loppua, ei Talentian jäsenyydestä tarvitse luopua, sillä jäsenistöömme kuuluu myös eläköityneitä sosiaalialan ammattilaisia.

Yhdessä olemme enemmän, tervetuloa mukaan!

Tiia Seppänen

Opiskelijatoiminnan koordinaattori