Valtiolta kuntiin siirtyvä henkilöstö kunta-alan yleisen virka- ja työehtosopimuksen piiriin heti ensi vuoden alusta

JUKO on tyytyväinen syntyneeseen sopimukseen. Olennaista on, että henkilöstö siirtyy hallitusti vastaanottavan työnantajan palvelukseen. Palkanmaksu oikein ja oikeana ajankohtana on tärkeää. Kuntasopimuksen noudattaminen siirtohetkestä lähtien antaa tähän hyvän pohjan.

Valtion palkansaajien pääsopijajärjestöt ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ovat päässeet sopimukseen, jonka mukaan TE-toimistoista, ELY-keskuksista ja KEHA-keskuksista kuntiin siirtyvään noin 4 200:aan henkilöön sovelletaan kunta-alan yleistä virka- ja työehtosopimusta (KVTES) alkaen 1. tammikuuta 2025.

Kun kyseessä on liikkeenluovutus, ilman aikaistussopimusta siirtyvään henkilöstöön olisi noudatettu valtion virka- ja työehtosopimusta sopimuskauden loppuun 28. helmikuuta 2025.

JUKO on tyytyväinen syntyneeseen sopimukseen. Olennaista on, että henkilöstö siirtyy hallitusti valtiolta kuntiin. Palkanmaksu oikein ja oikeana ajankohtana on tärkeää. Kuntasopimuksen noudattaminen siirtohetkestä lähtien antaa tähän hyvän pohjan.

JUKOlle oli neuvotteluissa tärkeää myös, että henkilöstö saa aikaistamisesta kompensaation ja että virka- ja työsuhteen ehdot ovat siirtohetkellä oikeudenmukaiset.

Tärkeitä tavoitteita liittyi vuosilomiin, työkokemuksen laskemiseen ja esimerkiksi henkilöstön edustajien jälkisuojaan. Neuvotteluprosessin aikana näille JUKOn esittämille näkemyksille tuli ilahduttavasti ymmärrystä.

Seuraavaksi on varmistettava, että henkilöstön osaaminen siirtyy kuntiin ja että työ- ja elinkeinopalvelut järjestetään laadukkaasti myös jatkossa.

Aikaistussopimuksen neuvottelivat KT, JUKO, JHL ja Ammattiliitto Pro. JUKO tiedottaa sopimuksen sisällöstä luottamusmieskirjeessä.

JUKO ry edustaa Talentiaa julkisalojen työmarkkinaneuvotteluissa. Lue alkuperäinen uutinen tästä.