Uutinen

Uudeksi erityisasiantuntijaksi Kristiina Ruuskanen

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian uutena erityisasiantuntijana aloittaa lokakuun lopulla hämeenlinnalainen Kristiina Ruuskanen.

Talentian erityisasiantuntijan tehtävään on valittu Kristiina Ruuskanen. Hän aloittaa erityisasiantuntijan työt Talentian toimistolla Itä-Pasilassa maanantaina 23.10. Ruuskanen siirtyy Talentiaan Sosiaalialan osaamiskeskus Pikassoksesta sosiaalihuollon erityisasiantuntijan tehtävistä.

Koutukseltaan Ruuskanen on yhteiskuntatieteen maisteri ja sosiaalityöntekijä, erityisalanaan lastensuojelu. Hän on toiminut lastensuojelun projektipäällikkönä sekä sosiaalialan esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä, muun muassa tiiminvetäjänä ja sosiaalityöntekijänä.

Ruuskanen on talentialaisille tuttu sosiaalialan luottamustehtävistä TaSOn puheenjohtajan ja Talentian hallituksen jäsenen rooleista.

Iittalassa Hämeenlinnassa tätä nykyä asuva perheenäiti omaa myös taustaa politiikassa. Keskustan ehdokkaana viime kevään eduskuntavaaleissa ollut Ruuskanen on toiminut Suomen Keskustanaiset ry:n pääsihteerinä ja varapuheenjohtajana.

Parhaillaan hän toimii luottamustehtävissä Kanta-Hämeen hyvinvointialueen aluevaltuutettuna, Hämeenlinnan kaupungin sivistys- ja hyvinvointilautakunnassa sekä seurakuntayhtymän kirkkovaltuuston jäsenenä.

Ruuskanen tarttuu toimeen innostunein mielin hänelle tärkeiden ihmisten ja asioiden puolesta. Tärkeimpiä asioita ovat hänen mukaansa sosiaalialan ammattihenkilöiden työhyvinvoinnista huolehtiminen, sosiaalihuollon yhteiskunnallisen roolin esilläpito ja päättäjien ymmärryksen lisääminen sosiaalialasta.

– On kunnia saada vahvistaa vaikuttamisesta kiinnostuneiden talentialaisten valmiuksia vaikuttamistoiminnassaan. Haluan auttaa päättäjiä ymmärtämään nykyistä paremmin sosiaalialan ammattihenkilöiden vahvuuksia ja tarpeita sekä sosiaalialaa yleisesti, Ruuskanen ajattelee.