Uutinen

Tutustu Talentian valtuustovaaliehdokkaisiin

Talentian valtuustovaaliehdokkaat ovat selvillä. 15.-31.5.2020 järjestettävissä vaaleissa on 113 ehdokasta, joista naisia on 91 prosenttia ja miehiä 11 prosenttia. Ehdokkaista 37 prosenttia on sosionomeja (AMK) ja ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneita 33 prosenttia.

Äänestys aukeaa 15.5, mutta ehdokkaisiin pääsee jo nyt tutustumaan ehdokassivuilla.

Vaaleja varten jokainen Talentian jäsen saa postissa ehdokaslistan, äänestyslipun ja palautuskuoren. Ehdokaslistalla ovat jäsenten asettamat ehdokkaat. Äänestää voi joko postitse tai sähköisesti Talentian verkkosivujen kautta.

Äänestää voi oman vaalipiirin ehdokasta. Vaalipiiri on se alueyhdistys, johon jäsen kuuluu. Opiskelijajäsenet äänestävät opiskelijoiden vaalipiirissä, joka on koko maa. Opiskelijat äänestävät omat opiskelijaedustajansa kahden vuoden kaudeksi liittovaltuustoon. Äänioikeutettuja ovat jäsenet, jotka on merkitty jäsenrekisteriin 1.3.2020 ja jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa.

Talentian valtuustovaalit järjestetään 15.-31.5.2020. Jäsenistä koostuva, vaaleilla valittu liittovaltuusto käyttää Talentian ylintä päätösvaltaa. Valtuuston kausi on neljä vuotta. Lue lisää valtuuston tehtävistä.

Talentian liittovaltuustovaalit löytyvät sosiaalisessa mediassa tunnisteella #talentiavaalit2020.

Ehdokassivustolla kaikki ehdokkaat

Ehdokassivuilla pääset näkemään vaalien ehdokkaat valitsemalla ensin vaalipiirin (maakunta tai opiskelijoiden vaalipiiri) ja painamalla sitten alhaalta “EHDOKKAAT”-nappia. Ehdokasesittely avautuu painamalla ehdokkaan kuvaa tai nimeä.

Lähtökohtaisesti jokainen äänestää oman maakuntansa mukaan tai opiskelijat omassa vaalipiirissään, paitsi jos olet ilmoittanut Talentian alueyhdistykseksesi työssäkäyntivaalipiiriksi.

Jos ehdokkaan kuvan vieressä on pieni sosiaalisen median tunnus, kuten Facebookin pieni f-kirjain, sitä painamalla pääsee näkemään ehdokkaan ilmoittaman sometilin.

Ehdokkailla, joiden kohdalla on nuolen muotoinen play-tunnus, on esittelyssään myös videolinkki. Painamalla tunnuksesta video lähtee pyörimään tai avautuu uudelle sivulle.

Tietoa ehdokkaista

Ehdokkaita yhteensä 113 kpl.

Sopuvaalit (ehdokkaita yhtä monta kuin paikkoja) neljässä vaalipiirissä: Pohjanmaa (3 ehdokasta), Päijät-Häme (2 ehdokasta), Åland (1 ehdokas)
Äänestykseen yhteensä 107 ehdokasta.

Ehdokkaiden sukupuolijakauma

Naisia 104 kpl (91 %)
Miehiä 11 kpl (9 %)

 

Ehdokkaiden koulutustaustat

Sosionomeja (AMK) 42 kpl (37%)
Ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneita 38 kpl (33%)
Sosionomeja (YAMK) 9 kpl (8%)
Opiskelijoita 8 kpl (7%)
Sosiaalikasvattajia 5 kpl (4%)
Sosiaaliohjaajia 3 kpl (3%)
Socionomexamen. pol.kand. 2 kpl (2%)
Diakoneja 2 kpl (2%)
Sosiaalihuoltajia 1 kpl (1%)
Kuntoutuksenohjaajia 1 kpl (1%)