Uutinen

Tule Talentian kanssa Helsinki Pride -kulkueeseen: Osallistujille tarjolla kyltit ja piknikpusseja

Talentia osallistuu lauantaina 1.7. Helsinki Pride -kulkueeseen. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Talentialaiset kokoontuvat Senaatintorin takana, Kansallisarkiston edessä (Rauhankatu 17) klo 11 alkaen. Aloituspisteeltä saat mukaasi marssirekvisiittaa sekä pienen piknikpussin juhlapäivän viettoa varten.

Kokoontumispaikalta siirrymme yhdessä Senaatintorille, josta kulkue suuntaa klo 12 kohti Kaivopuistoa.

Ilmoittaudu mukaan 19.6. mennessä. Ilmoittautuminen on ruokahävikin välttämiseksi sitova.

Helsinki Pride 2023 

Helsinki Pridea vietetään tänä vuonna 26.6.–2.7.2023. Vuoden teema on Joy and riot – Riemu ja kapina – Glädje och Revolt.

Pride muistuttaa yhtäläisien oikeuksien kuuluvan kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä ja sukupuolen ilmaisusta riippumatta.

Talentia on feministinen järjestö, ja sosiaalialan korkeakoulutetut tekevät päivittäin töitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien, osallisuuden ja hyvinvoinnin eteen.

– Siksi haluamme olla mukana kannattamassa tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden sanomaa Helsinki Pridessa. Sosiaalialan organisaatioita koskee yhdenvertaisuuslaki, jonka tavoitteisiin sitoutuminen vaatii pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä, sanoo Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio.

Jokaisella ihmisellä on oikeus tehdä töitään omana itsenään!

Työnantaja ei saa asettaa työntekijöitä eri asemaan. Yhdenvertaisuuslaki koskee työelämän alueella muun muassa työhönottoperusteita, työoloja, työehtoja, henkilöstökoulutusta ja uralla etenemistä.

– Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen organisaatioissa vaatii konkreettisia toimintatapoja, johdonmukaisuutta sekä ympärivuotista sitoutumista. Jokaisella ihmisellä tulee olla oikeus tehdä töitään omana itsenään ilman syrjintää tai sen pelkoa, Karsio painottaa.