Uutinen

Tule mukaan lauantaina 18.11. Kohtuus kaikessa -mielenosoitukseen Helsingissä

Talentia osallistuu lauantaina 18.11.2023 Kohtuus kaikessa -mielenosoitukseen Helsingin Kansalaistorilla. Mielenosoituksella vastustetaan Suomen hallituksen heikennyksiä työntekijöiden oikeuksiin ja sosiaaliturvaan. Kutsumme kaikki Talentian jäsenet osallistumaan mielenosoitukseen!

Tapahtuman järjestää keskusjärjestö STTK jäsenliittoineen, ja mukana on myös muita työntekijäjärjestöjä ja kansalaisjärjestöjä, kuten Talentia akavalaisena liittona. Kyseessä on vapaa-ajalla tapahtuva mielenosoitus.

Vastustamme heikennyksiä työntekijöiden oikeuksiin ja sosiaaliturvaan

Hallituksen työelämän heikennyksien listaan lukeutuvat muun muassa työntekijän irtisanomisen helpottaminen, perusteettomien määräaikaisuuksien pidentäminen, työttömyysturvan heikentäminen ja ensimmäisen sairauspäivän muuttaminen palkattomaksi.

Lisäksi vaikeutetaan työntekijöiden neuvottelumahdollisuuksia heikentämällä luottamusmiesten asemaa, rajoittamalla lakko-oikeutta ja sementoimalla nais- ja miesvaltaisten alojen palkkaepätasa-arvo.

– Heikennykset koskettavat isoa joukkoa suomalaisia, myös Talentian jäseniä ja heidän asiakkaitaan. Sosiaaliturvan leikkaukset osuvat erityisesti heikoimmassa asemassa oleviin, mikä lisää sosiaalipalveluiden tarvetta. Yhteiskunnassa epävarmuus ja eriarvoisuus kasvavat, jos hallituksen suunnitelmat toteutuvat, sanoo Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio.

Talentia osallistuu mielenosoitukseen koko valtuustonsa voimin. Tunnistat meidät tapahtumapaikalla isoista keltaisista ilmapalloista. Tule mukaan osoittamaan mieltä hallituksen heikennyksiä vastaan – joukossa on voimaa! Lähetetään yhdessä vahva viesti hallitukselle: Kohtuus kaikessa!

Ohjelma 18.11:

  • Klo 10.30 alkaen kokoonnumme Helsingin Olympiastadionin edustalla olevalla Mäntymäenkentällä. (Talentialaiset löydät isojen keltaisten Talentia-ilmapallojen alta)
  • Klo 11.00 alkaen marssimme Mannerheimintietä pitkin kohti keskuskirjasto Oodin edustalla sijaitsevaa Kansalaistoria.
  • Klo 12.00 Kansalaistorin ohjelma alkaa. Luvassa on liittojen ja keskusjärjestön sekä sidosryhmien edustajien puheenvuoroja, koko perheelle sopivaa ruokatarjoilua ja musiikkia.
  • Klo 14.00 tilaisuus päättyy.

Tilaisuuden juontaa tv:stä tuttu Katja Ståhl.

Maksuttomia bussikuljetuksia Helsinkiin

Tapahtumaan on tulossa maksuttomia yhteiskuljetuksia noin 200 kilometrin säteellä Helsingistä. STTK:n järjestämät bussit lähtevät Jyväskylästä, Mikkelistä, Lappeenrannasta, Porista, Tampereelta ja Turusta. Talentian jäsenet ovat tervetulleita mukaan kuljetuksiin.

Lue lisätietoja bussikuljetuksista verkkosivuilta sttk.fi/mielenosoitus ja ilmoittaudu mukaan: Bussikuljetukset

Ilmoittautuminen päättyy 12.11.2023.

Osallistu paikan päällä ja somessa

Mielenosoitus näkyy somessa tunnisteella #kohtuuskaikessa. Välitä viestiä tapahtumasta omissa verkostoissasi ja somessa!

Ajantasaisen tiedon mielenosoituksesta löydät osoitteesta sttk.fi/mielenosoitus.