Uutinen

Talentian valtuustovaalien ehdokasasettelu on auki – asetu ehdolle viimeistään 15.4.

Vaikuta sosiaalialan korkeakoulutettujen työelämään – lähde ehdolle Talentian valtuustovaaleihin! Voit asettua ehdolle vaaleihin ajalla 8.1.–15.4.2024.

Ehdolle voi asettua kuka tahansa jäsenmaksunsa suorittanut Talentian varsinainen jäsen, jolla on itsensä lisäksi kaksi talentialaista ehdokkaaksi asettajaa samasta vaalipiiristä.

Ehdolle voi lähteä omasta vaalipiiristä. Vaalipiiri on se alueyhdistys, johon jäsen kuuluu. Eli jos kuulut Talentia Satakuntaan, olet ehdolla Talentia Satakunnan listalta.

Opiskelijoiden vaalipiiri on koko maa. Opiskelijat äänestävät omat opiskelijaedustajansa kahden vuoden kaudeksi liittovaltuustoon.

Lisätietoa Talentian liittovaltuustovaaleista saat >> talentia.fi/valtuustovaalit

Vaikuta oman alasi kehitykseen

Valtuusto on Talentian ylin päättävä elin. Valtuutetuilla on tärkeä tehtävä tuoda esiin edustamiensa jäsenten ääntä. Valtuusto päättää myös muun muassa Talentian strategiasta, tavoitteista virka- ja työehtosopimusneuvotteluihin ja työtaisteluihin ryhtymisestä.

Valtuustossa tarvitaan erilaisia näkemyksiä ja osaamista. Mitä monipuolisempi valtuuston kokoonpano on, sitä paremmin Talentian jäsenten eri näkökulmat ja tarpeet pääsevät esiin ja otetaan huomioon päätöksenteossa.

Lähde siis ehdolle, olet sitten kokenut konkari tai vasta alalle tullut! Aiempaa kokemusta valtuustosta ei tarvitse olla, sillä Talentia perehdyttää toimintaan kaikki valtuutetut. Tärkeintä on olla kiinnostusta ja halua vaikuttaa Talentian ja ylipäätään sosiaalialan tulevaisuuteen.

Talentian valtuustovaalit toukokuussa

Vaalit järjestetään sähköisesti 15.–31.5.2024. Talentia antaa ohjeet äänestämiseen. Sivuilla on esitelty kaikki vaaleissa ehdolla jäsenet olevat vaalipiireineen. Ehdokaslistalla ovat jäsenten asettamat ehdokkaat.