Uutinen

Talentian valtuustovaalien äänestys on käynnissä

Äänestys Talentian valtuustovaaleissa on alkanut tänään 15.5.2024. Äänestysaikaa on kaksi viikkoa, vaalien viimeinen äänestyspäivä on 31.5.2024.

Vaikuta Talentiaan ja sosiaalialan korkeakoulutettujen työelämään – äänestä vaaleissa!

Liittovaltuusto käyttää Talentian ylintä päätösvaltaa, joten vaalit ovat jäsenille tärkeä tilaisuus vaikuttaa järjestön tulevaisuuden suuntaan.

Valtuusto päättää muun muassa järjestön strategiasta, virka- ja työehtosopimustavoitteista sekä taloudesta, esimerkiksi jäsenmaksuista. Valtuusto myös valitsee Talentian hallituksen ja puheenjohtajan.

Vaaleissa ovat ehdolla jäsenten asettamat ehdokkaat. Vaaleissa voivat äänestää Talentian jäsenet (mukaan lukien opiskelijat), joiden jäsenyys on ollut voimassa 1.3.2024 ja jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa.

Vaalit ovat tietoturvalliset

Äänestää voi vain oman vaalipiirin ehdokasta. Vaalipiiri on se Talentian alueyhdistys, johon jäsen kuuluu. Eli jos kuulut Talentia Helsinkiin, äänestä Talentia Helsingin ehdokaslistalta omaa suosikkiasi. Opiskelijoiden vaalipiiri on koko maa.

Äänestäminen tapahtuu sähköisesti. Tarvitset sitä varten vain henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Äänestyssivulla näet ehdokkaat vain omasta vaalipiiristäsi, joten ei ole vaaraa, että äänestät vahingossa toisen vaalipiirin ehdokasta.

Vaalit ovat tietoturvalliset. Talentian henkilökunta ei käsittele eikä näe vaaleissa annettuja ääniä. Tuloslaskenta suoritetaan vasta äänestysajan päätyttyä.

Näin äänestät Talentian valtuustovaaleissa:

  1. Ota esiin verkkopankkitunnuksesi tai mobiilivarmenne. Tarvitset niitä äänestämistä varten. Mene vaalisivulle Talentian valtuustovaalit. Sivulla pääset tutustumaan oman vaalipiirisi ehdokkaisiin ja myös äänestämään.
  2. Valitse äänestyssivulla listalta ehdokas, jota äänestät. Voit etsiä ehdokasta suoraan nimellä tai ehdokasnumerolla. Saat antaa äänesi vain yhdelle ehdokkaalle.
  3. Valitse haluamasi ehdokas merkitsemällä rasti ehdokkaan ruutuun. Klikkaa sen jälkeen Äänestä-painiketta ja lopuksi Vahvista äänesi -painiketta. Äänesi on rekisteröity. Äänestämisen jälkeen et enää pääse kirjautumaan sisään äänestyssivulle.

Äänestäneiden kesken arvotaan upeita palkintoja

Vaalien tulos julkistetaan kesäkuun puolivälissä. Kaikkien vaaleissa äänestäneiden kesken arvotaan upeita palkintoja, kuten 500 euron Superlahjakortti, airfryer ja varsi-imuri.

Uusi valtuusto kokoontuu ensimmäisen kerran marraskuussa, jolloin se muun muassa valitsee Talentian puheenjohtajan ja hallituksen.

Valtuustokausi on neljä vuotta, opiskelijajäsenillä kaksi vuotta. Valtuusto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa.

Kyselyt ja lisätiedot:

Janne Seppälä

Järjestöpäällikkö
Järjestö- ja yhdistystoiminta, jäsenpalvelut, jäsentutkimukset ja selvitykset, yksikön esihenkilö
09 3158 6030

Aune Vähä-Herttua

Järjestöasiantuntija
09 3158 6034