Uutinen

Talentian liittovaltuuston superviikonloppu huipentui uuden hallituksen valintaan

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian liittovaltuustoviikonloppu jatkui tänään 22.11. hallitus- ja varapuheenjohtajavalinnoilla. Eilen 21.11. Talentialle valittiin uusi puheenjohtaja, YTM laillistettu sosiaalityöntekijä Jenni Karsio. >> Lue lisää 

Koska kyseessä oli istuvan liittovaltuuston ensimmäinen kokous, eilen valittiin myös valtuuston puheenjohtajisto seuraavalle nelivuotiskaudelle. Talentian liittovaltuuston puheenjohtajana jatkaa YTM Mia Nyyssönen Talentia Pohjois-Savosta.

̶  Tuon jatkuvuutta Talentiaan, kun Talentian johtaja vaihtuu. Haluan olla mukana kehittämässä yhä yhtenäisempää ja vuorovaikutteisempaa Talentiaa ja sen valtuustoa. Olen istuvana valtuuston puheenjohtajana kehittänyt aktiivisempaa työskentelytapaa valtuuston kokouksissa. Tahtoni on jatkaa tällä tiellä”, kertoi Mia Nyyssönen esittelyssään.

Liittovaltuuston varapuheenjohtajaksi valittiin VTL Riina Karjalainen Talentia Helsingistä. Hän on toiminut tehtävässä myös edellisellä valtuustokaudella.

̶  Haluan olla mukana luomassa yhtenäistä, kaikkien jäsenten ammattitaidon tunnistavaa ja arvostavaa järjestöä.  Sosiaalialan korkeakoulutettujen asema tarvitsee edelleen vahvan etujen ajajan sekä paikallisella että valtakunnallisella tasolla. Näen Talentian myös arvostettavana yhteiskunnallisena vaikuttajana ja keskustelijana sekä asiakkaiden puolesta puhujana, Riina Karjalainen kertoi.

Hallitus uusiutui – varapuheenjohtajaksi Mirka Haili

Talentian hallituksen varapuheenjohtajaksi vuosille 2021-2022 ehdokkaina olivat pitkän linjan Talentia-aktiivit sosionomi (YAMK) Mirka Haili Talentia Helsingistä ja sosionomi, YTM (sosiaalityö) ja Anna Isoviita Talentia Satakunnasta. Tiukan äänestyksen jälkeen tehtävään valittiin Mirka Haili 30 äänellä Anna Isoviitan saadessa 26 ääntä.

̶  Haluan nostaa sosiaalialan korkeakoulutettujen viestiä näkyvämmin esille ja lisätä yhdessä tekemistä Talentiassa. Vaikuttamistyötä on tehtävä yhteisöllisesti ja luovasti. Haluan olla kehittämässä uusia tapoja keskustella ja tehdä päätöksiä Talentiassa. Haluan tuoda Talentiaan rohkeaa ja luovaa vaikuttamista, Mirka Haili tiivisti.

Vasemmalta oikealle Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio, hallituksen varapuheenjohtaja Mirka Haili, liittovaltuuston varapuheenjohtaja Riina Karjalainen ja liittovaltuuston puheenjohtaja Mia Nyyssönen.

 

Talentian hallitukseen ehdolla oli 19 henkilöä. Äänestyksen jälkeen hallituksen jäseniksi valittiin vuosille 2021-2022:

Anna Isoviita, YTM (sosiaalityö), varajäsen Saarinen Tuula, YTM
Johanna Rantanen, sosionomi (AMK), varajäsen Leena-Kaisa Lehti, sosionomi (YAMK)
Markus Virtanen, sosionomi (AMK), varajäsen Niina Eerola, sosiaalikasvattaja
Sanna Lastikka, sosionomi (AMK), YTM (sosiaalityö), varajäsen Sari Savikko YTM (sosiaalityö), sosionomi
Petra Salovaara, YTM (sosiaalityö), varajäsen Juha Pirttikangas, sosionomi (AMK)
Terhi Tahvanainen, sosionomi (Ylempi AMK), varajäsen Aleksi Virpi, sosionomi (AMK)
Linda Lindgren, sosionomi (AMK) -opiskelija, varajäsen Vilma Viitasaari, KM, YTM (sosiaalityö) opiskelija
Hanna-Leena Laitinen, YTM (sosiaalityö), varajäsen Ida Kilpeläinen, YTM (sosiaalityö)
Teemu Hyppänen, sosionomi (AMK), varajäsen Onni Westlund, sosionomi (AMK)

Hallituksen varsinaisista jäsenistä Linda Lindgren, Anna Isoviita ja Markus Virtanen ovat olleet hallituksen jäseniä myös nykyisellä 2019-2020 kaudella.

Jäsenmaksu säilyy ennallaan, korona vaikuttaa toimintaan

Vuosi 2021 ei tuo muutoksia Talentian jäsenmaksuihin.  >> Lue lisää Talentian jäsenmaksuista 

Kaksi päivää kestäneessä hybridikokouksessa käsiteltiin myös Talentian tulevan vuoden toimintaa ja taloutta. Korona vaikuttaa vielä vuoden 2021 toimintaan. Merkittävimmät toimintaympäristön muutokset liittyvät toisaalta Suomen koronakriisistä selviämiseen ja julkisen talouden tasapainottamiseen sekä sote- ja sosiaaliturvauudistuksiin, kunnallisen sopimusjärjestelmän muutokseen ja OVTES-siirtoon. Kevään 2021 kuntavaalit ovat tärkeä vaikuttamisen paikka, ja samalla ne osoittavat poliittisen toimintaympäristön muutossuunnan. Näiden suurten muutosten äärellä Talentia lähtee valmistelemaan uutta suuntaa ja strategiaa.

>> Tutustu Talentian päätöksentekoon

(Päivitetty 24.11.2020)