Uutinen

Talentialaiset menestyivät aluevaaleissa

Talentian jäsenet ovat saaneet hienosti ääniä aluevaaleissa. Esittelimme sivuillamme 93 talentialaista ehdokasta, ja heistä kaikkiaan 36 henkilöä on valittu aluevaltuutetuksi. 16 talentialaista on äänestetty varsinaisiksi aluevaltuutetuksi ja 20 varavaltuutetuksi. Suomessa on  yhteensä 1379 aluevaltuutettua.

– Olen erityisen iloinen monen erinomaisen sosiaalialan asiantuntijan, talentialaisen menestyksestä vaaleissa, Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio hymyilee.

Hän korostaa, että jokaisen sosiaalialan korkeakoulutetun on nyt syytä olla hereillä hyvinvointialueiden valmistelun suhteen. Yhteistä vaikuttamistyötä tarvitaan.

– Valtuustoissa reilu joka sadannes edustaja on talentialainen. Terveydenhuollolla on valtuustoissa vahva edustus, joten yhteinen työ sosiaalihuollon sanoittamiselle ja kuuluvaksi tekemiselle on vasta alussa. Tämä vaatii yhteistä vaikuttamista joka puolella Suomea kaikilta sosiaalialan korkeakoulutetuilta, Karsio painottaa.

– Lämpimät onnittelut kaikille uusille aluevaltuutetuille ja kiitokset jokaiselle ehdolla olleelle näissä tärkeissä vaaleissa! On todella tärkeää, että sosiaalialan korkeakoulutetut olivat ehdolla näissä merkityksellisissä vaaleissa, Jenni Karsio toteaa.

Nyt valitut aluevaltuutetut muodostavat aluevaltuustot, jotka aloittavat toimintansa maaliskuussa. He jatkavat siitä, mihin hyvinvointialueiden väliaikaishallinto on päässyt valmisteluissa. Aluevaltuustot ovat hyvinvointialueiden ylin päättävä elin. Ne päättävät muun muassa hyvinvointialueen ja sosiaali- ja terveydenhuollon palvelustrategiasta, hyvinvointialueen taloudesta ja jäsenten valitsemisesta toimielimiin.

Uudet hyvinvointialueet aloittavat toimintansa vuoden 2023 alussa, jolloin siirrytään 21 sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestäjään. Lisäksi Helsinki järjestää edelleen palvelut itse ja HUS jatkaa toimintaansa HUS-yhtymänä. Ennen kuin hyvinvointialueet aloittavat toimintansa, aluevaltuutetut jatkavat niiden valmistelutöitä ja priorisoivat painopisteitä.

Ensimmäisten aluevaltuustojen toimikausi päättyy 31.5.2025.

Talentialaiset aluevaltuutetut (varsinaiset)

Linda Brand-Ahde

Johanna Ikävalko

Jenna Vertanen

Jenni Kuisti

Matti Heikkinen

Linda Pippuri

Riikka Rantanen

Vilma Viitasaari

Annika Lappalainen

Henna Hovi

Verna Sydänmaalakka

Sini Felipe

Hanna Hukari

Sanna Laine

Kaisa Kantele

Eve Rämö