Uutinen

Talentia tarjoaa jäsenilleen suklaata ja tukee Ukrainaa kansainvälisenä sosiaalityön päivänä

Kansainvälistä sosiaalityön päivää vietetään seuraavan kerran 19.3.2024. Päivän teemana on ”Buen Vivir: Shared Future for Transformative Change”.

Talentia tarjoaa jäsenilleen suklaata päivän kunniaksi. Jäsenet saavat 19.3. puhelimeensa Ärräkoodin, jolla voi lunastaa suklaata R-kioskilta. Halutessaan koodin voi välittää eteenpäin esimerkiksi perheenjäsenelle.

Jotta viesti saapuisi perille, täytyy puhelinnumero olla jäsentiedoissa oikein viimeistään 6.3. Omat jäsentiedot voi tarkistaa talentia.fi-sivustoon pankkitunnuksin kirjautumalla tai mobiilivarmenteella.

Tervetuloa 19.3. webinaariin Buen Vivir – aineksia hyvään sosiaalialan työhön.

Talentia järjestää lisäksi 19.3. klo 13.00–15.30 jäsenille ilmaisen webinaarin Buen Vivir – aineksia hyvään sosiaalialan työhön. Tiedotamme pian tarkemmin webinaarin ohjelmasta.

Talentialta rahalahjoitus Ukrainan sosiaalityöntekijäjärjestölle

Talentia on aiempina vuosina tarjonnut jäsentensä työpaikoilla kakkukahvit kansainvälisenä sosiaalityön päivänä. Tänä vuonna kakkukahvit jäävät pois. Sen sijaan Talentia tekee rahalahjoituksen Ukrainan sosiaalityöntekijäjärjestö NASWU:lle. Järjestö perustettiin pian sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 2022.

– Haluamme tukea kollegoidemme tärkeää työtä Ukrainassa. He vahvistavat ihmisten periksiantamattomuutta sekä antavat toivoa ja tukea sodan keskellä. Toivomme, että Talentia pystyy osaltaan vahvistamaan sosiaalityön asemaa Ukrainassa ja valamaan uskoa parempaan tulevaisuuteen, sanoo Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio.

Hän painottaa, että Ukraina taistelee tällä hetkellä koko Euroopan puolesta. Suomenkin turvallisuuden kannalta on kriittisen tärkeää, että Ukrainaa tuetaan ponnisteluissaan kaikin keinoin.

Nostetaan yhdessä esiin sosiaalialan työtä

Erityisesti näinä aikoina, kun maailmaa koettelevat erilaiset kriisit ja konfliktit, on ihmisoikeustyötä tekevien sosiaalialan ammattilaisten työ entistäkin tärkeämpää.

Karsio kannustaa juhlapäivänä käymään keskustelua sosiaalialan työstä ja sen merkityksestä somessa ja muilla keskusteluareenoilla. Keskustelua käydään somessa tunnisteella #wswd2024.

Päivä on myös mainio tilaisuus kutsua kollega jäseneksi Suomen ainoaan sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestöön Talentiaan. Lue lisää: talentia.fi/liity