Uutinen

Lähde ehdolle Talentian valtuustovaaleihin

Haluatko vaikuttaa Talentiaan? Lähde ehdokkaaksi valtuustovaaleihin! Toukokuussa järjestettäviin vaaleihin etsitään nyt ehdokkaita.

Ehdolle voi asettua kuka tahansa jäsenmaksunsa suorittanut Talentian varsinainen jäsen (ml. opiskelijajäsenet, jotka ovat ehdolla omassa vaalipiirissään), jolla on itsensä lisäksi kaksi talentialaista ehdokkaaksi asettajaa. Ehdokkaaksi asetutaan täyttämällä liittovaltuustovaalit2020_lomake ja lähettämällä sen Talentian toimistoon. Lomakkeen on oltava perillä viimeistään 15.4.2020.

Lisäys 23.3.2020: Koronavirusepidemiasta ja kontaktien välttämisestä johtuen, ehdokkaaksi asettajien allekirjoitusten kerääminen ehdokasasettelulomakkeelle saattaa olla tavanomaista hankalampaa. Allekirjoitukset voi kerättää välittämällä tämä lomake asettajille, jotka toimittavat sen ehdokkaaksi asettautuvalle.  Tarkemmat ohjeet lomakkeessa: Ehdokasasettelulomakkeen asettajan allekirjoituslomake

Jäsenistä koostuva, vaaleilla valittu liittovaltuusto käyttää Talentian ylintä päätösvaltaa. Valtuuston kausi on neljä vuotta. Uusi liittovaltuusto pääsee ensi töikseen marraskuussa 2020 muun muassa valitsemaan Talentiaan uuden hallituksen ja sille puheenjohtajan, kun Tero Ristimäen kausi puheenjohtajana päättyy.

Liittovaltuusto päättää myös Talentian pitkän aikavälin strategioista sekä käsittelee järjestön toiminta- ja taloussuunnitelman. Tehtäviin kuuluu lisäksi päättää virka- ja työehtosopimustavoitteista ja sopimuksia koskevien tarjousten hyväksymisestä, ellei valtuusto ole valtuuttanut hallitusta päättämään näistä asioista.

Valtuusto päättää myös mahdollisen työtaistelun aloittamisesta ja lopettamisesta, järjestön säännöistä ja jäsenmaksusta.

Lue lisää Talentian liittovaltuustosta

Lue lisää Talentian liittovaltuustovaaleista