Uutinen

Lähde ehdolle Talentian hallitukseen tai varapuheenjohtajaksi ja vaikuta sosiaalialan tulevaisuuteen

Haluatko vaikuttaa Talentian toimintaan ja hyödyntää asiantuntemustasi sosiaalialan kentästä koko jäsenistön hyväksi? Lähde ehdolle Talentian hallitukseen tai varapuheenjohtajaksi.

– Hallitustyöskentely tarjoaa tärkeän ja ainutlaatuisen paikan vaikuttaa. Kannustan jokaista hallitustyöstä kiinnostunutta Talentian jäsentä tarttumaan mahdollisuuteen, Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio sanoo.

Talentian hallitus muun muassa toimeenpanee liittovaltuuston tekemät päätökset, määrittää Talentian strategiset toiminnot ja osoittaa niihin resurssit, käsittelee ajankohtaisia asioita ja päättää toiminnasta lyhyellä aikavälillä. Talentia on sosiaalialan arvostettu toimija, jonka asiantuntijanäkemystä kuullaan. Hallituksessa määritellään Talentian vaikuttamistyön painopisteet, kuten eduskunta- ja budjettiriitavoitteet.

Hallituksen toimikausi on kaksi vuotta. Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi hallitukseen kuuluu yhdeksän varsinaista jäsentä. Jokaisella varsinaisella jäsenellä on myös henkilökohtainen varajäsen. Varapuheenjohtaja toimii järjestön johtajiston jäsenenä. Hän kutsuu hallituksen kokouksen koolle ja toimii sen puheenjohtajana, mikäli puheenjohtaja on estynyt.

Kerro kiinnostuksestasi omalle alue- tai ammatilliselle yhdistyksellesi.

Liittovaltuutetut voivat esittää ehdokkaita Talentian hallitukseen ja varapuheenjohtajaksi. Ole siis yhteydessä omaan alue- tai ammatilliseen yhdistykseesi, mikäli olet kiinnostunut hallitustyöskentelystä. Liittovaltuusto äänestää Talentian hallituksen uudesta kokoonpanosta toisena liittokokouspäivänä 19.11.

Kerro videolla itsestäsi

Jos kiinnostuit ehdokkuudesta, niin lähetä esittelyvideo itsestäsi. Videot ovat katsottavissa viikolla 46 Talentian nettisivuilla ja Youtube-kanavassa. Ne myös näytetään liittovaltuuston syyskokouksessa perjantaina 18.11. ennen hallituksen jäsenien valitsemista.

Tee esittelyvideo näin:

 • Kuvaa lyhyt, korkeintaan yhden minuutin mittainen video. (Jos video on pidempi, sitä lyhennetään lopusta.)
 • Videon tulee olla muodoltaan vaaka, eli käännä puhelin pystyasennosta pitkittäin.
 • Videokuvaa itseäsi. Pidä videolla hissipuhe itsestäsi: tiivistä ytimekkäästi, miksi haluat Talentian hallitukseen/varapuheenjohtajaksi, sekä kerro muutama sana itsestäsi.
 • Sinun ei tarvitse huolehtia videon teksteistä, sillä lisäämme tiedot sinusta videon alkuun Talentiassa.

Kerro myös viestissä tekstinä:

 • nimesi,
 • koulutuksesi,
 • työsi,
 • Talentian yhdistys, johon kuulut ja
 • mihin tehtävään haet (hallituksen jäsen tai varapuheenjohtaja).

Lähetä video 6.11. mennessä Talentiaan. Sinulla on 2 vaihtoehtoista tapaa:

 1. WeTransfer: Lähetä video ja viestissä tarvittavat tiedot WeTransfer-palvelulla osoitteeseen viestinta@talentia.fi. Palvelu toimii nettiselaimilla ja sen osoite on: wetransfer.com (ei vaadi kirjautumista).
 2. Sähköposti ja WhatsApp: Lähetä sähköpostilla osoitteeseen viestinta@talentia.fi tarvittavat tiedot, eli nimesi, koulutuksesi, työsi, Talentian yhdistys, johon kuulut, sekä hakemasi tehtävä. Huom! Älä lähetä videota sähköpostilla, koska se ei suuren tiedostokoon vuoksi tule perille. Lähetä videosi WhatsAppilla numeroon 045 788 14531.

>> Tutustu Talentian hallituksen toimintaan