Uutinen

Kiinnostaako työskentely Talentian hallituksessa? Ilmoita siitä meille 18.4. mennessä

Talentian liittovaltuusto valitsee kokouksessaan 24.–25.4.2021 uuden jäsenen Talentian hallitukseen. Sosionomi (AMK) Johanna Rantasen tultua valituksi Talentian sopimusasiantuntijaksi, hän ei voi enää toimia Talentian hallituksen jäsenenä hallituksen loppukauden ajan.

Esityksiä valittavasta uudesta jäsenestä voivat tehdä liittovaltuuston kokouksessa valtuutetut. Toivomme, että hakijat pääsisivät esittelemään itsensä etänä valtuuston kokoukseen 24.4.2021 klo 15 alkaen. Jos ajankohta ei sovi, hakijan on mahdollista lähettää myös videotervehdys valtuustolle. Esittäytymisten ja videotervehdysten tulee olla lyhyitä, kestoltaan noin 2–3 minuuttia.

Jos olet Talentian jäsen ja kiinnostunut hallitustyöskentelystä, ilmoita kiinnostuksestasi tehtävään tämän lomakkeen kautta viimeistään 18.4. Aikaa lomakkeen täyttämiseen menee noin 5–10 minuuttia. Välitämme tiedon kiinnostuksestasi Talentian valtuutetuille ja varavaltuutetuille sekä jäsenyhdistyksille.

Lomakkeen täyttämisen lisäksi hakijan on mahdollista ottaa ennakkoon yhteyttä oman vaalipiirinsä valtuutettuihin ja kertoa kiinnostuksestaan hallitustyöskentelyyn.

Talentian hallituksen keskeiset tehtävät

Talentian hallitus edustaa järjestöä ja hoitaa sen asioita, valmistelee liittovaltuustolle tarkoitetut asiat ja panee sen päätökset täytäntöön. Lisäksi hallituksen tehtävänä on mm. valmistella liittovaltuustolle järjestön pitemmän aikavälin periaateohjelmat sekä toiminta-, talous- ja muut suunnitelmat.

Hallitus pitää yhteyttä jäsenyhdistyksiin sekä niihin järjestöihin, jotka järjestön toiminnan kannalta ovat tarpeellisia.

Hallitus kokoontuu pääsääntöisesti kerran kuussa, pois lukien heinäkuu. Kokoukset kestävät noin 5–6 tuntia ja ne järjestetään arkisin päivällä, yleensä maanantaina tai perjantaina. Koronan vuoksi kokoukset on järjestetty toistaiseksi etänä.

Talentian hallituksen kokouksista maksetaan kokouspalkkio. Myös ansiomenetyskorvaus maksetaan tarvittaessa.

Talentian nykyisen hallituksen kausi kestää vuoden 2022 loppuun saakka.

>> Lue lisää hallituksen toiminnasta

Lisätiedot:

Järjestösihteeri Aune Vähä-Herttua, aune.vaha-herttua@talentia.fi