Uutinen

Kesäduunari-info neuvoo kesätyön kysymyksissä

Onko sinulle herännyt kysyttävää sosiaalialan kesätyöstäsi? Maksuton Kesäduunari-info palvelee kesätyöntekijöitä koko kesän ajan.

Kesäduunarineuvojan tavoitat arkisin kello 9–15 puhelimitse numerosta 0800 179 279 tai WhatsApp-sovelluksella numerosta 040 747 1571. Käytössä on myös sähköinen yhteydenottolomake Kesäduunari-infon sivuilla. Kaikki kysymykset käsitellään luottamuksellisesti.

Kesäduunari-infon sivustolle on myös koottu vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, joista voit löytää suoraan vastauksen pulmaasi.

Yhteydenottoihin vastaa tänä kesänä Salla Hakoköngäs. Hän on koulutukseltaan oikeusnotaari ja opiskelee oikeustieteen maisteriksi pääaineenaan työoikeus.

Salla Hakoköngäs toivoo, että kesätyöntekijät ottaisivat yhteyttä neuvontaan heti, jos jokin kesätöihin liittyvä asia mietityttää. Palvelusta voi kysyä neuvoja vaikkapa työsopimuksen solmimisesta sekä siitä, miten toimia sovitun kesätyön peruuntuessa tai työmäärän muuttuessa sovitusta.

Kesäduunari-info on toiminut jo 16 vuotta. Palvelu on tarjonnut vastauksia tuhansien nuorten sekä heidän vanhempiensa ja työnantajien kysymyksiin.

Vaikka työelämä on vuosien aikana muuttunut monin tavoin, kysymysten aiheet ovat pysyneet pitkälti samoina. Vuosittain tulee paljon kysymyksiä palkka- ja työaika-asioista. Myös koeaikaa ja työtodistusta koskevat asiat mietityttävät.

Kesäduunari-infon toteuttavat yhdessä Akava, SAK ja STTK.

>> Ota yhteyttä Kesäduunari-infoon