Uutinen

Kesäduunari-info neuvoo kesätyön kysymyksissä

Onko sinulle herännyt kysyttävää sosiaalialan kesätyöstäsi? Maksuton Kesäduunari-info palvelee kesätyöntekijöitä 2.5.–31.8.2024.

Kesäduunarineuvojan tavoitat arkisin kello 9–15 puhelimitse numerosta 0800 179 279 tai WhatsApp-sovelluksella numerosta 040 747 1571. Käytössä on myös sähköinen yhteydenottolomake. Kesäduunari-infon sivustolle on lisäksi koottu vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, joista voit löytää suoraan vastauksen pulmaasi.

Neuvoja antaa tänä kesänä oikeustieteen opiskelija Vee Tirinen Itä-Suomen yliopistosta. Hän on perehtynyt työoikeuteen muun muassa notaarityössään.

Palvelusta voi kysyä neuvoja vaikkapa työsopimuksen solmimisesta sekä siitä, miten toimia sovitun kesätyön peruuntuessa tai työmäärän muuttuessa sovitusta.

Kesäduunari-info on toiminut jo 19 vuotta. Palvelu on tarjonnut vastauksia tuhansien nuorten sekä heidän vanhempiensa ja työnantajien kysymyksiin.

Vaikka työelämä on vuosien aikana muuttunut monin tavoin, kysymysten aiheet ovat pysyneet pitkälti samoina. Vuosittain tulee paljon kysymyksiä palkka- ja työaika-asioista. Myös koeaikaa ja työtodistusta koskevat asiat mietityttävät.

Kesäduunari-infon toteuttavat yhdessä Akava, SAK ja STTK.