Uutinen

Kesäduunari-info neuvoo kesätöihin liittyvissä kysymyksissä

Onko sinulle herännyt kysyttävää sosiaalialan kesätyöstäsi? Maksuton Kesäduunari-info on jälleen avattu ja neuvontaa on tarjolla elokuun loppuun saakka.

Voit kysyä esimerkiksi työsopimuksen tekemisestä, palkkauksesta, työajoista, lomakorvauksesta ja muista työsuhteeseen liittyvistä asioista. Kesäduunarineuvojan tavoitat arkisin kello 9–15 puhelimitse numerosta 0800 179 279 tai WhatsApp-sovelluksella numerosta 040 747 1571. Käytössä on myös sähköinen yhteydenottolomake Kesäduunari-infon sivuilla. Kaikki kysymykset käsitellään luottamuksellisesti.

Kesäduunari-infon sivustolle on myös koottu vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, joista voit löytää suoraan vastauksen pulmaasi.

Yhteydenottoihin vastaa tänä vuonna Hanna-Marilla Zidan. Hän on työoikeuteen suuntautunut oikeustieteen opiskelija Helsingin yliopistosta. Zidan kannustaa olemaan yhteydessä matalalla kynnyksellä, jos jokin kesätöitä koskeva asia mietityttää.

Kesäduunari-info on tarjonnut neuvontaa ja vastauksia jo 17 vuotta nuorten ja heidän läheistensä sekä työnantajien kysymyksiin.

Vaikka työelämä on vuosien aikana muuttunut monin tavoin, kysymysten aiheet ovat pysyneet pitkälti samoina. Vuosittain tulee paljon kysymyksiä palkka- ja työaika-asioista. Myös koeaikaa ja työtodistusta koskevat asiat mietityttävät.

Kesäduunari-infon toteuttavat yhdessä Akava, SAK ja STTK.

>> Ota yhteyttä Kesäduunari-infoon