Tiedote, Uutinen

Kansainvälinen sosiaalityön päivä: Sosiaalialan korkeakoulutetut edistävät yhteiskuntarauhaa Suomessa ja maailmalla

Tänään tiistaina 21.3. vietetään kansainvälistä sosiaalityön päivää. Juhlapäivä tuo näkyviin tärkeää ihmisoikeustyötä tekevät sosiaalialan ammattilaiset, joiden merkitys on korostunut entisestään viime vuosien kriiseissä ja sodassa.

”Sosiaalipalvelujen syvintä ydintä on hyvän elämän edellytysten takaaminen ja ihmisoikeuksien puolustaminen. Jokainen sosiaalialan ammattilainen edistää työllään yhteiskuntarauhaa, vähentää syrjäytymistä sekä lisää hyvinvointia ja osallisuutta”, Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio sanoo. 

Kriisityön suunnannäyttäjät vieraana Suomessa

Tänä vuonna juhlapäivän viettoon osallistuvat Suomessa vierailevat sosiaalityön kansainväliset uranuurtajat: IFSW:n pääsihteeri Rory Truell ja IFSW Euroopan puheenjohtaja Ana Radulescu.

Truell ja Radulescu ovat tehneet Kansainvälisen sosiaalityöntekijäjärjestö IFSW:n kautta pitkäjänteistä kriisityötä maailmalla.

Afganistaniin työpari sai tammikuussa äärimmäisen poikkeuksellisen kutsun tapaamaan paikallisia sosiaalityön järjestöjä ja Taleban-hallitusta. Ukrainassa Truell ja Radulescu ovat olleet perustamassa yhteisökeskusta sotaa paenneille kansalaisille. Syyriassa ja Turkissa IFSW:n edustajat ovat tukeneet maanjäristysalueita yhdessä paikallisten sosiaalityöntekijöiden kanssa.   

Kaksikko esiintyy pääpuhujina Talentian, Sosnetin ja SOAMKin järjestämässä seminaarissa Pioneering New Forms of Social Development: Social Work Practice In Situations of War and Crises DIAK Kalasatamassa tiistaina klo 15-18.

”Olemme iloisia saadessamme Suomeen näin harvinaislaatuisia vieraita kertomaan kokemuksiaan sosiaalityöstä sota- ja kriisialueiden ytimessä”, vieraat vastaanottanut Talentian erityisasiantuntija Jaana Manssila sanoo.

Tule osaksi asiantuntijayhteisöä

Sosiaalialan työpaikoilla juhlapäivää vietetään perinteisesti Talentian tarjoamien kakkukahvien voimin.

Jaa tunnelmia juhlapäivän vietosta ja osallistu keskusteluun tärkeistä sosiaalialan aiheista aihetunnisteella:

 #wswd #wswd2023 #kansainvälinensosiaalityönpäivä 

Päivän aikana Talentiaan liittyneet ja työttömyyskassa Erkoon liittyneet saavat kiitokseksi 30 euron Superlahjakortin ja opiskelijajäseniksi liittyneitä muistetaan Marimekon kukkarolla.

**

Lue lisää kansainvälisestä sosiaalityön päivästä >>

(Uutista muokattu 21.3.2023 klo 8.46: lisätty linkki kansainvälisestä sosiaalityön päivästä kertovalle sivulle.)