Kansainvälinen sosiaalityön päivä

Vuonna 2024 kansainvälistä sosiaalityön päivää vietetään 19.3. Päivän teemana on ”Buen Vivir: Shared Future for Transformative Change”.

Kansainvälinen sosiaalityön päivä tuo näkyviin tempauksin, juhlallisuuksin ja keskustelunavauksin tärkeää ihmisoikeustyötä tekevät sosiaalialan ammattilaiset. He ovat yhteiskunnallisesti merkittävä joukko ammattilaisia, joiden työ edistää yhteiskuntarauhaa, vähentää syrjäytymistä sekä lisää hyvinvointia ja osallisuutta.

Sosiaalialan ammattilaisten työn perustana on paitsi lainsäädäntö myös vahva ammattietiikka.

Talentia tukee Ukrainaa rahalahjoituksella

Talentia tarjoaa jäsenilleen suklaata kansainvälisen sosiaalityön päivän kunniaksi. Jäsenet saavat 19.3. puhelimeensa Ärräkoodin, jolla voi lunastaa kahvin ja pullan tai kahvin ja suklaata R-kioskilta.

Talentia tekee lisäksi rahalahjoituksen Ukrainan sosiaalityöntekijäjärjestö NASWU:lle. Järjestö perustettiin pian sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 2022.

Juhlitaan yhdessä sosiaalialaa

Erityisesti näinä aikoina, kun maailmaa koettelevat erilaiset kriisit ja konfliktit, on ihmisoikeustyötä tekevien sosiaalialan ammattilaisten työ entistäkin tärkeämpää.

Juhlapäivänä on hyvä idea nostaa esiin päivää ja sosiaalialan työtä esimerkiksi somessa ja muilla keskusteluareenoilla. Keskustelua käydään somessa tunnisteella #wswd2024.

Tutustu muiden maiden juhlintaan ja lähetä vaikkapa omat terveisesi päivän vietosta tapahtuman Facebook-sivulla.

Kutsu kollegasi Talentian jäseneksi

Päivä on myös erinomainen tilaisuus kutsua kollega jäseneksi Suomen ainoaan sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestöön Talentiaan.

Kaikki kansainvälisenä sosiaalityön päivänä 19.3.2024 Talentiaan ja työttömyyskassa Erkoon liittyvät uudet jäsenet saavat kiitokseksi 35 euron Superlahjakortin. Uudet opiskelijajäsenet saavat lahjaksi Marimekon pussukan.

Näin vaikutamme

Talentia ajaa jäsentensä palkkauksellisia etuja, vaikuttaa työehtosopimuksiin ja sosiaalialan lainsäädännön valmisteluun sekä puolustaa jäsenistönsä asemaa ja oikeuksia alaa kehittävissä työryhmissä.