Kansainvälinen sosiaalityön päivä

Kansainvälinen sosiaalityön päivä tuo näkyviin tempauksin, juhlallisuuksin ja keskustelunavauksin tärkeää ihmisoikeustyötä tekevät sosiaalialan ammattilaiset. He ovat yhteiskunnallisesti merkittävä joukko ammattilaisia, joiden työ edistää yhteiskuntarauhaa, vähentää syrjäytymistä sekä lisää hyvinvointia ja osallisuutta.

Sosiaalialan ammattilaisten työn perustana on paitsi lainsäädäntö myös vahva ammattietiikka.

Juhlitaan yhdessä sosiaalialaa

Juhlapäivänä on hyvä idea nostaa esiin päivää ja sosiaalialan työtä somessa sekä vinkata päivästä ja sen juhlallisuuksista omalle aluemedialle.

Päivä on myös mainio tilaisuus kutsua kollega jäseneksi alan ammattilaisten yhteiseen ammattijärjestöön Talentiaan. Sosiaalityön päivänä Talentiaan liittyneet ja työttömyyskassa Erkoon liittyneet saavat kiitokseksi 30 euron Superlahjakortin ja opiskelijajäseniksi liittyneitä muistetaan Marimekon hienolla kukkarolla.

Päivän aikana sosiaalialan ammattilaiset, tutkijat ja kehittäjät ympäri maailman virittävät keskustelua Twitterissä #wswd vuosittain vaihtuvien ajankohtaisteemojen ympäriltä tuoden siihen sosiaalityön näkökulmaa.

Tutustu muiden maiden juhlintaan ja lähetä vaikkapa omat terveisesi päivän vietosta tapahtuman Facebook-sivulla.

Näin vaikutamme

Talentia ajaa jäsentensä palkkauksellisia etuja, vaikuttaa työehtosopimuksiin ja sosiaalialan lainsäädännön valmisteluun sekä puolustaa jäsenistönsä asemaa ja oikeuksia alaa kehittävissä työryhmissä.