Uutinen

Järjestöjen varhaiskasvatuksen tulevaisuusselvitys valmistuu tammikuussa

Varhaiskasvatuksen tulevaisuusselvitys valmistuu tammikuussa. Selvityksen nimi on ”Lapsen parhaaksi! Varhaiskasvatuksen nykytila ja tulevaisuus”, ja sen tekee viisi varhaiskasvatuksen työntekijöitä edustavaa järjestöä yhdessä asiantuntijayritys Vertikal Oy:n kanssa.

Järjestöt kokoontuivat 15.12. tarkastelemaan selvityksen tämänhetkistä tilannetta. Osapuolet kävivät läpi työn rakennetta ja painopisteitä. Tavoitteena on tuottaa laaja-alainen ja rakentava esitys suomalaisen varhaiskasvatuksen kehittämisestä sekä tuoda lisää näkökulmia julkiseen keskusteluun. Lapsi on työn keskipiste: varhaiskasvatusta pitää kehittää lapsen parhaaksi. Huomiota kiinnitetään myös tilastoihin ja numeroihin, kuten päiväkotien henkilöstömääriin.

Selvityksessä mukana olevat järjestöt ovat Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Suomen lähi- ja perushoitajien liitto SuPer, Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy, Suomen Lastenhoitoalan Liitto SLaL.