Uutinen

Haluaisitko kuulla kumppanuusperheistä? Nyt siihen on mahtava tilaisuus

Talentian ja Sateenkaariperheiden verkkoluennolla pääset kuulemaan kumppanuusperheistä ja oppimaan uutta perhemallien moninaisuudesta.

Talentia järjestää Sateenkaariperheet ry:n kanssa verkkokoulutuksen kumppanuusperheistä keskiviikkona 13.12. klo 13–15.

Koulutus on suunnattu työssään perheitä kohtaaville sosiaalialan ammattilaisille. Koulutuksen toteuttaa lastensuojelu- ja perhejärjestö Sateenkaariperheet ry, joka tukee perheiden moninaisuutta ja sateenkaariperheiden asemaa.

Verkkoluennolla puhutaan kumppanuuteen perustuvasta perhemallista, eli kumppanuusperheistä ja kumppanuusvanhemmuudesta. Käsitteillä tarkoitetaan vanhemmuutta ilman vanhempien välistä romanttista rakkaussuhdetta.

Kumppanuusvanhemmuus on vaihtoehto perinteiselle ydinperheen ajatukselle, jossa vanhemmat jakavat sekä vanhemmuuden että rakkaussuhteen. Kumppanuusvanhemmat jakavat keskenään vanhemmuuden, mutta eivät rakkaussuhdetta. Ilmiöstä voidaan puhua myös vanhemmuuden moninaisuutena.

Koulutuksessa saat perustiedot kumppanuusperheiden erityiskysymyksistä ja konkreettisia työvälineitä kumppanuusperheiden kohtaamiseen sosiaalityössä. Samalla voit laajentaa käsityksiäsi moninaistuvan vanhemmuuden teemoista.

Koulutuksessa puhutaan muun muassa siitä, keitä kumppanuusvanhemmat ovat, miksi kumppanuusperheiksi ryhdytään ja miten kumppanuusvanhemmuus vaikuttaa lapsiin. Myös sitä pohditaan, miten lapsen etu ja oikeudet huomioidaan kumppanuusperheissä, ja mitkä ovat yleisimmät haasteet kumppanuusvanhemmuudessa.

Tilaisuudessa puhuvat Kumppanuusvanhemmaksi-hankkeen projektipäällikkö Hanna Ruohonen sekä perhevalmentaja, psykoterapeutti Kaisa Niittynen.

Koulutus on ilmainen ja se pidetään Teams-alustalla. Mukaan voit ilmoittautua täällä.

>> Ilmoittaudu mukaan Kumppanuusperheet sosiaalityön asiakkaina -koulutukseen