Uutinen

Auta Häiritsevä palaute -hanketta

Onko työpaikallanne tehty ohjeistusta, jonka avulla työntekijät pystyvät kohtaamaan häiritsevää palautetta sosiaalisessa mediassa? Jos on, kerro työpaikkanne toimintaohjeista TJS Opintokeskukselle.

Näin autat Häiritsevä palaute -hanketta, joka tuottaa tukea ja ratkaisuja työntekijän kohtaaman häiritsevän palautteen, ns. vihapuheen aiheuttamiin haittoihin.

Häiritsevällä palautteella tarkoitetaan tässä mediavälitteistä, henkilöön kohdistuvaa ja häiritseväksi koettua palautetta. Hankkeen toteuttajat ovat kiinnostuneita myös kuvauksista siitä, miten työyhteisöt ovat laatineet toimintamalleja häiritsevän palautteen kohtaamiseen.

Hankkeessa tehdään ratkaisukeskeinen verkko-oppimisaineisto niin, että se sopii sekä itsenäiseen opiskeluun että yhteiseen käyttöön työpaikoilla ja oppilaitoksissa. Tavoitteena on parantaa työntekijöiden työhyvinvointia sekä tehdä mahdolliseksi kriittinen, mutta asiallinen julkinen keskustelu.

Työpaikan ohjeistukset ja kuvaukset voi lähettää 6.8.2018 mennessä projektipäällikkö Sikke Leinikille, sikke.leinikki@tjs-opintokeskus.fi.

Hankkeen toteuttavat Osuuskunta Mediakollektiivi ja TJS Opintokeskus. Yhteistyökumppaneita ovat Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan (TJNK), Tutkimuseettinen neuvottelukunta (TENK) sekä Opettajien ammattijärjestö OAJ, Tieteentekijöiden Liitto, Sosiaalialan ammattijärjestö Talentia ja KT Kuntatyönantajat.