Ilmoita virheellisestä työpaikkailmoituksesta

On hyvin yleistä, että työnantajan rekrytointi-ilmoituksessa sosiaalialan korkeakoulutetun tehtäviin haetaan muuta kuin alan koulutuksen saanutta henkilöä.

Talentian tiedossa on mm. tapauksia, joissa selvästi sosionomille suunnattuun tehtävään on haettu esimerkiksi lähihoitajaa, sairaanhoitajaa tai toimintaterapeuttia. Tällaisia ilmoituksia ovat olleet esimerkiksi haut, joissa työntekijältä edellytetään lähihoitajan/sosionomin tai lähihoitajan/sosionomin/sairaanhoitajan, sosionomi/sairaanhoitajan tutkintoa tai soveltuvaa sosiaali- ja terveysalan tutkintoa.

Myös varhaiskasvatuksen osalta virheellisiä ilmoituksia on paljon liikkeellä. Esimerkiksi varhaiskasvatuksen opettajan tehtävään on haettu henkilöitä, joilta edellytetään kasvatustieteen kandidaatin tutkintoa, jolloin sosionomitaustauset varhaiskasvatuksen opettajat on jätetty haun ulkopuolelle.

Talentian on ollut asian osalta yhteydessä Valviran ja Avin valvontaviranomaisiin ja eri työnantajajärjestöihin.

Jotta virheellisistä työpaikkailmoituksista päästäisiin eroon, tarvitaan kaikkien aktiivisuutta ja talkoohenkeä.

Olemme valmistelleet sosionomeille ja sosionomitaustaisille varhaiskasvatuksen opettajille lomakkeet, joista saa poimittua työnantajalle kohdistettavan viestin. Kun siis näet virheellisen ilmoituksen, kerro asiasta ilmoituksessa mainitulle taholle viestipohjaamme käyttäen ja olet mukana tekemässä oikeudenmukaisempaa rekrytointia.

Kiitos avustasi!

Sosionomin hakuilmoitus:

Varhaiskasvatuksen opettajan hakuilmoitus

Liity Talentian jäseneksi

Voit liittyä jäseneksi, jos sinulla on sosiaalialan korkeakoulututkinto tai suoritat sellaista parhaillaan.