Hyvä käytäntö -kilpailu

Hyvä käytäntö 2022 -kilpailu

Talentia järjesti syksyllä 2021 Hyvä käytäntö -kilpailun, jossa etsittiin sosiaalialan ammattilaisten kehittämiä uusia työkäytäntöjä. Kisa järjestettiin nyt 15. kertaa.

Talentia valitsi yhteistyökumppaneidensa kanssa loppuvuodesta kilpailuun osallistuneiden keskuudesta neljä finalistia. Alun perin Hyvä käytäntö -palkinto oli tarkoitus jakaa Sosiaalialan asiantuntijapäivillä 8.-9.3.2022 Tampereella, mutta tapahtuma on koronatilanteen takia jouduttu perumaan. Palkintojenjakotilaisuuden uusi aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Hyvä käytäntö -kilpailun palkinto on 1000 euroa ja matka sosiaalialan konferenssiin Euroopassa. Matka maksetaan enintään kahdelle osallistujalle.

Hyvä käytäntö 2022 – kilpailun voittaja

Vuoden 2022 Hyvä käytäntö – palkinnon voitti Perhe yhtenäiseksi – perheterapeuttista tukea pakolaisperheille. Yleisökilpailun voittajaksi nousi Ruskon nanny – lainattavaa kasvatusapua lapsiperheille.

>> Lue tiedote

 

Vuoden 2022 Talentian Hyvä käytäntö -finalistit olivat:

Hyvä käytäntö -kilpailuun osallistui tänä vuonna 27 ehdokasta. Taso oli korkea. Kilpailun palkintoraati koostuu Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian ja sen yhdistysten, Innokylän, Tampereen yliopiston, Tampereen ammattikorkeakoulun, Tampereen kaupungin, Oulun kaupungin ja Globex Oy:n edustajista.

Arvioituja, vaikuttavia käytäntöjä

Enna-mallia palkintoraati kiittää aidosti ennaltaehkäiseväksi toimintamalliksi, jossa perheen ongelmiin puututaan varhaisessa vaiheessa, eikä perhettä pompotella paikasta toiseen. Malli on arvioitu ja todettu vaikuttavaksi. Moniammatillinen yhteistyö toimii hyvin, ja asiakkaat ovat antaneet toimintamallista hyvää palautetta.

Perhe yhtenäiseksi -käytäntö on palkintoraadin mielestä tärkeä ennaltaehkäisevä palvelumalli, jolla tuetaan perheen kotoutumista ja eri kulttuurien tuntemuksen vahvistumista. Malli on kehitetty ilman erillisrahoitusta, ja se on lähtenyt hyvin leviämään. Se voidaan helposti mallintaa osaksi kotouttamis- ja perhepalveluiden kokonaisuutta. Toimintamalli on arvioitu.

Palkintoraati pitää Ruskon nanny -mallia helppona, matalan kynnyksen palveluna lapsiperheille. Perheet saavat nopeasti apua, ennen kuin ongelmat ehtivät kasvaa. Palvelu on kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa, ja sillä on saatu aikaan hyviä tuloksia. Toimintamalli on arvioitu ja sitä voivat helposti kopioida myös muut.

Palkintoraati kiittää Sijaishuollon haastekisaa innovatiiviseksi ja ratkaisukeskeiseksi toimintamalliksi, jossa sijaishuollon nuoret osallistuvat kehittämistyöhön. Malli on yhteiskunnallisesti merkittävä ja se on mallinnettavissa myös muihin sosiaalipalveluihin. Toimintamalli on monipuolisesti arvioitu.

>> Lue lisää Hyvä käytäntö -kilpailun kriteereistä ja aiempina vuosina palkituista käytännöistä

Lisätietoja Hyvä käytäntö -palkinnosta antavat:
työelämäasioiden päällikkö Marjo Varsa, marjo.varsa@talentia.fi, puh. 09 3158 6022
toimistopalvelupäällikkö Anu Hall, anu.hall@talentia.fi, puh. 09 3158 6003

Jaa sivu