Uutinen

Vahva tunnistautuminen käyttöön 15.12. – jäsentietoihin kirjautuminen helpottuu

Talentia ottaa jäsentietoihin kirjautumisessa käyttöön vahvan tunnistautumisen tiistaina 15.12.2020. Vahva tunnistautuminen on tuttu kirjautumismenetelmä muun muassa verkkopankeista, Kelan tai verottajan sähköisistä palveluista ja Suomi.fi-palvelusta.

Vahvan tunnistamisen lähtökohtana on, että käyttäjän identiteetti taataan aina, kun tunnistamista käytetään. Talentian jäsenenä voitkin luottaa vahvan sähköisen tunnistamisen tietoturvaan ja yksityisyyden suojaan.

Vahva tunnistautuminen ei vaadi erillisten tunnusten, jäsennumeron tai salasanan muistamista. Ratkaisu toimii pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Katso tästä, miltä vahva tunnistautuminen näyttää. Aiemmin jäsen kirjautui omiin tietoihinsa Talentian sivujen kautta jäsennumero ja salasana -parilla.

Vahvaa tunnistautumista käytetään jatkossa myös silloin, kun otat yhteyttä sähköisellä yhteydenottolomakkeella Talentian neuvontaan.

Vahvan tunnistautumisen käyttöönoton aikana 15.12. klo 10 alkaen kirjautumisessa saattaa esiintyä katkoksia. Pahoittelemme päivityksestä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.