Uutinen

Tietojesi turvaaminen on meille ensiarvoisen tärkeää

Talentialle jäsenten tietojen turvaaminen ja yksityisyyden kunnioittaminen on ensiarvoisen tärkeää. Teemme kaikkemme jäsentemme tietojen suojaamiseksi.

Keräämme ja käsittelemme ainoastaan sellaisia henkilötietoja, jotka ovat tarpeen Talentian toiminnan, jäsenpalvelun sekä edunvalvonnan hoitamista varten.

Käsittelemiämme henkilötietoja ovat pääsääntöisesti tiedot, jotka olet antanut meille, kun olet yhteydessä meihin tai kun asioit kanssamme. Tällaisia tietoja syntyy, kun liityt jäseneksi, tilaat Talentia-lehden uutiskirjeen tai lehtemme, päivität jäsentietojasi nettisivuillamme, lähetät kysymyksen jäsenneuvontaan tai ilmoittaudut tilaisuuksiimme.

Tällaisiin henkilötietoihin voivat lukeutua esimerkiksi niin sanotut perustiedot, kuten nimi, henkilötunnus ja yhteystiedot sekä jäsensuhteeseen, työnantajaan ja luottamustehtäviin liittyvät tiedot. Lue tarkemmin henkilötietoryhmistä täältä.

Voimme kerätä ja käsitellä henkilötietojasi myös lakisääteisten velvoitteidemme täyttämiseksi. Näitä ovat esimerkiksi kirjanpitoa koskevat velvoitteet tai viranomaisten tietopyynnöt.

Kun selaat julkisia sivustojamme www.talentia.fi, www.talentia-lehti.fi tai määräaikaisia kampanjasivustojamme, sinulta ei pyydetä henkilötietoja. Poikkeuksena on tilanne, jossa verkkovierailu edellyttää sinulta kirjautumista. Käytämme myös evästeitä ja analytiikkatyökaluja, jotta voimme kehittää sivustojamme ja parantaa niiden käyttökokemusta. Lue lisää evästeiden käytöstä.

Hyödynnä työelämäkysymyksissä sähköistä yhteydenottolomaketta

Talentian suositus on, että työelämään ja työsuhteisiin liittyvissä kysymyksissä käytetään sähköistä yhteydenottolomaketta. Sosiaalisessa mediassa emme vastaa jäsenen työsuhdetta tai ammatillisia asioita koskeviin kysymyksiin. Näissä tilanteissa tulee hyödyntää sähköistä yhteydenottolomaketta.

Sähköpostiviestinnässä, joka sisältää jäsenen henkilökohtaisia tietoja, käytämme aina salattua sähköpostiyhteyttä. Emme suosittele, että lähetät henkilökohtaisia tietoja Talentiaan sähköpostitse.

Haluamme, että Talentian toiminta on mahdollisimman läpinäkyvää ja että sinulla on selkeä ja ajantasainen kuva siitä, miten käsittelemme tietojasi. Jos sinulla on tietoturvaan tai tietosuojaan liittyviä kysymyksiä, voit aina olla yhteydessä järjestöpäällikkö Janne Seppälään, janne.seppala@talentia.fi, puh. 09 3158 6030.

Näin käsittelemme tietoja

  • Sosiaalinen media: Emme vastaa sosiaalisessa mediassa jäsenen työsuhteeseen, terveydentilaan tai muihin henkilökohtaisiin asioihin liittyviin kysymyksiin. Ohjamme kysymykset vastattavaksi sähköisen yhteydenottolomakkeen tai puhelimitse tapahtuvan neuvonnan kautta.
  • Sähköpostiviestintä: Jos käsittelemme jäsenten henkilötietoja sähköpostitse, käytämme sähköpostiviestinnän salausta.
  • Yhteistyö kumppaneiden kanssa: Periaatteenamme on tehdä yhteistyötä pääsääntöisesti suomalaisten yritysten kanssa. Emme esimerkiksi siirrä henkilötietoja EU:n ja ETA-alueen ulkopuolelle.
  • Jäsenrekisteri ja jutturekisteri: Talentialla on käytössä jäsenrekisteri ja jutturekisteri. Käytämme näissä palveluissa olevia henkilötietoja jäsenten edunvalvontaan tietosuojaselosteeseen kirjattujen periaatteiden mukaisesti.
  • Tietojen luovuttaminen: Voimme luovuttaa tietoja lain sallimassa tai vaatimassa laajuudessa, esimerkiksi toimittaa jäsenmaksutiedot verohallintoon verotusta varten, vastataksemme viranomaisten tietopyyntöihin tai luovuttaa tietoja oikeudenkäyntimenettelyä varten. Voimme välittää tietojasi myös Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkolle, jos olet jäsenhakemuksen yhteydessä tai myöhemmin jäsenyytesi aikana ilmoittanut liittyväsi kassan jäseneksi. Tarvittaessa luovutamme tietojasi myös vakuutusyhtiöille, jotta vakuutusyhtiöiden tarjoamat jäsenpalvelut on mahdollista toteuttaa.
  • Henkilötietojen säilyttäminen: Henkilötietoja säilytetään ainoastaan niin kauan kuin se on tarpeellista tietosuojaselosteessa määriteltyjen käyttötarkoitusten toteuttamiseksi.
  • Ulkopuolinen konsultointiapu: Tietojen keräyksen ja käsittelyn periaatteiden osalta olemme hyödyntäneet tietoturvaan erikoistunutta ulkopuolista apua.

Tutustu Talentian tietosuojaselosteeseen:

>> Talentian tietosuojaseloste