Terveyspalvelualalla sovittiin kilpailukykysopimuksen mukaisesta ratkaisusta

Terveyspalvelualalla sovittiin kilpailukykysopimuksen mukaisesta ratkaisusta

Terveyspalvelualan Unioni ja Terveyspalvelualan liitto saavuttivat kilpailukykysopimuksen mukaisen sopimusratkaisun terveyspalvelualalla 3.11.2016.

Sopimusratkaisu pitää sisällään työajan pidentämisen keskimäärin 30 minuutilla viikossa. Kuukausipalkkaisen osa-aikaisen työaika pitenee osa-aikaisuuden suhteessa.

Lisäksi sopimusratkaisu sisältää paikallisen sopimisen edistämisen sekä luottamusmiesten toimintaedellytysten parantamisen.

”Neuvotteluprosessi oli haasteellinen. Terveyspalvelualan Unioni edellytti, että sopimusratkaisun on pidettävä sisällään parannuksia Unionin luottamusmiesasemaan. Tämä tavoite etenee vuoden 2017 aikana”, toteaa Unionin puheenjohtaja Tuomas Hyytinen.

Lisätietoja antaa:

Tuomas Hyytinen, Terveyspalvelualan Unionin puheenjohtaja

tuomas.hyytinen@talentia.fi, puh. 09 3158 6041

Terveyspalvelualan Unioni ry  – ammatillisesti laajin

Terveyspalvelualan Unionin jäsenjärjestöjä ovat Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty, Kuntoutusalan Asiantuntijat ry, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia, Suomen Terveydenhoitajaliitto STHL, Suomen Työterveyshoitajaliitto STTHL ja Akavan sairaanhoitajat ja asiantuntijat Taja ry.

Unioni neuvottelee Terveyspalvelualan työehtosopimuksesta yhdessä työnantajia edustavan Terveyspalvelualan Liiton kanssa. Unionin työehtosopimusta sovelletaan sen jäsenjärjestöjen jäseniin ja työehtosopimuksen perusteella valitut luottamusmiehet edustavat työpaikoilla kaikkien jäsenliittojen jäseniä.

Jaa sivu