Uutinen

Talentia selvittää varhaiskasvatuksen sosionomien tilannetta

Talentia selvittää kyselyllä varhaiskasvatuksen sosionomien tehtäväkuvaa, palkkausta ja ryhmän ulkopuolista työskentelyä. Talentian varhaiskasvatuksessa työskentelevät jäsenet ovat saaneet sähköpostia, jossa on linkki kyselyyn.

– Hyödynnämme kyselyn tuloksia ammatillisessa ja työsuhde-edunvalvonnassa sekä varhaiskasvatuksen vaikuttamistyössämme. Tulokset antavat tärkeää tietoa myös Talentian varhaiskasvatuksen ryhmälle, jonka tehtävä on vahvistaa sosiaalialan korkeakoulutettujen asemaa varhaiskasvatuksessa, sanoo Talentian erityisasiantuntija Anne Rytilahti.

Jos et jostain syystä ole saanut sähköpostia, käy tarkistamassa jäsentiedoistasi, ovatko yhteystietosi ajan tasalla. (Pääset tarkistamaan jäsentietosi Talentian verkkosivujen etusivulla. Voit tunnistautua palveluun joko mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla).

Kyselyn taustaa

Kunnat ja yksityisen varhaiskasvatuksen työnantajat ovat palkanneet jonkin verran työntekijöitä varhaiskasvatuslain mukaisiin varhaiskasvatuksen sosionomin tehtäviin

Varhaiskasvatuksen sosionomin tehtävä on uusi ja valtakunnallista tehtävänkuvaa ei ole, vaan tehtävänkuva on työnantajakohtainen. Palkkaus ja mahdollisuus ryhmän ulkopuoliseen työskentelyyn vaihtelee työnantajittain.

Talentia haluaa selvittää tämänhetkistä varhaiskasvatuksen sosionomien tilannetta.

Lisätietoja kyselystä:

Anne Rytilahti

Erityisasiantuntija
Sosiaalihuollon ammatinharjoittaminen ja vaikutustoiminta ammatillisissa asioissa, erityisesti varhaiskasvatuksessa.
09 3158 6028