Tiedote

Talentia ryhtyy järjestöllisiin toimiin hallituksen työelämäheikennyksiä vastaan

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian hallitus on tänään 19.1. päättänyt järjestöllisistä toimista, joilla vastustetaan hallituksen työelämäheikennyksiä. Talentia tiedottaa ensi viikolla tarkemmin toimista ja niiden aikatauluista.

– Hallituksen työelämäheikennykset tarkoittavat sitä, että työelämän tasa-arvokehitys tyssää. Suunniteltujen heikennysten lista on pitkä, mutta erityisen huolestuneita olemme vientivetoisesta työmarkkinamallista. Se sysää naisvaltaiset alat ikuiseen palkkakuoppaan, sanoo Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio.

Talentian jäsenet työskentelevät sosiaalialalla ja varhaiskasvatuksessa, joissa on jo vuosia kärsitty kovasta työvoimapulasta. Alojen palkat eivät vastaa työn vaativuutta ja työhön vaadittua korkeaa koulutusta.

Odotettavissa on, että alojen työvoimapula syvenee entisestään, jos vientivetoinen työmarkkinamalli kirjataan lakiin. Samaan aikaan esimerkiksi sosiaalipalvelujen tarve kasvaa ja työntekijöitä tarvitaan lisää, kun alalta jäädään paljon eläkkeelle tulevina vuosina.

– Kannamme myös huolta nuorista, meidän tulevaisuuden osaajistamme. Heikennykset osuvat pahasti heihin. Hallituksen olisi nyt syytä pysähtyä ja tehdä arvio heikennysten kokonaisvaikutuksista, Karsio sanoo.

Jenni Karsio

Puheenjohtaja
Yhteiskunta-, sopimus- ja järjestöpolitiikka, yhteiskunnallinen vaikuttaminen, kansainväliset asiat
09 3158 6001, 044 541 5955