Tiedote, Uutinen

Talentia hyväksyy hallituksen ratkaisun irtisanomiskiistaan

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia on hyväksynyt hallituksen uuden esityksen ns. irtisanomislaista. Samalla Talentia lopettaa ylityö- ja vuoronvaihtokiellon heti.

Meille oli tärkeää, että hallituksen esityksen perustelut muuttuivat siten, että pelkästään yrityksen koko ei ratkaise irtisanomiskynnystä. Irtisanomisperusteen on edelleen oltava asiallinen ja painava, sanoo Talentian puheenjohtaja Tero Ristimäki.

Alun perin hallitus esitti irtisanomissuojan heikentämistä alle 20 henkeä työllistävissä yrityksissä. Se olisi asettanut työntekijät eriarvoiseen asemaan sen perusteella, minkä kokoisessa yrityksessä he työskentelevät.

Olemme tyytyväisiä, että asiassa päästiin viime viikolla kolmikantaiseen valmisteluun. Talentian järjestölliset painostustoimenpiteet yhteisrintamassa muiden liittojen kanssa eivät menneet hukkaan. Kolmikantavalmistelu toi lisäarvoa lain valmisteluun, Ristimäki sanoo.

Talentian puheenjohtaja Tero Ristimäki oli Akavan hallituksessa 6.11.2018 klo 14 päättyneessä kokouksessa hyväksymässä työsopimuslakiin kolmikantaisesti valmistellut muutokset.