Uutinen

Opiskelija, liity työttömyyskassaan kesätöiden alettua

Kesätyö on opiskelijalle hyvä tilaisuus liittyä työttömyyskassan jäseneksi. Työn ei tarvitse olla oman alan työtä ja lyhytkin työsuhde, esimerkiksi päivän mittainen keikkatyö, riittää.

– Opintojen aikainen aktiivinen työnteko on hyvää aikaa kerryttää työttömyyskassan työssäoloehtoa tulevaisuutta varten, sanoo Talentian opiskelijatoiminnan koordinaattori Tiia Pesonen.

Työssäoloehto kertyy, kun viikossa tekee palkkatyötä 18 tuntia tai enemmän. Työssäoloehtoviikkoa tulee kerryttää yhteensä 26 viikkoa, jotta on oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan.

Jos opiskelija kohtaa työttömyyttä heti valmistumisensa jälkeen, voi hän hakea ansiosidonnaista työttömyyskorvausta, jos työssäoloehto on täytetty jo opintojen aikaisella työnteolla.

Talentialaisten työttömyyskassana toimii Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erko. Kun opiskelija liittyy työttömyyskassaan, ei hän enää maksa opiskelijan jäsenmaksua, vaan jäsenmaksu on varsinaisen jäsenen tapaan 1,35 % bruttopalkasta / kk. Jos tuloja ei joinain kuukausina ole, ei tällöin ole myöskään maksettavaa jäsenmaksua.

– Opiskelijajäsenillä ovat käytössään kaikki Talentian jäsenedut ja jäsen on samalla liittynyt myös työttömyyskassa Erkoon, Pesonen sanoo.

Työttömyyskassaan voi liittyä missä tahansa vaiheessa opiskelijajäsenyyttä, mutta aina vain voimassaolevan työsuhteen aikana. Opiskelija voi kuulua moneen ammattiliittoon samanaikaisesti opiskelijajäsenenä, mutta kerralla voi kuulua vain yhteen työttömyyskassaan.

– Kassalla tai ilman, on järjestäytyminen oman alan ammattilaisten joukkoon hyvä panostus omaan ammatilliseen kasvuun ja urapolun rakentamiseen, Pesonen korostaa.