Uutinen

Omat verkkosivut 80 vuotta täyttäneelle ylisosiaalineuvos Aulikki Kananojalle

Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja Kuvaaja: Veikko Somerpuro

Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananojan verkkosivuille on koottu hänen sosiaalipolitiikkaa, sosiaalityötä ja laajemminkin hyvinvointipolitiikan kysymyksiä käsitteleviä puheita vuosien varrelta. Ne avaavat hänen ajatteluaan sosiaalipolitiikan perimmäisestä tarkoituksesta ja sen toteuttamisen kehityssuunnista.

Puheiden punaisena lankana kulkee asiakaslähtöisyyden teema. Esimerkiksi vuonna 1992 Kananoja puhui siitä, miten tarvitsemme uudenlaista asiantuntijuutta, sellaista, joka asettuu ihmisten vierelle ja antaa oman asiantuntemuksensa asiakkaiden käyttöön eikä pyri muuntamaan palvelua tarvitsevien kysymyksiä omien vastaustensa muotoiseksi.

Aulikki Kananoja sai vuonna 2012 tasavallan presidentiltä ensimmäisenä Suomessa ylisosiaalineuvoksen arvonimen. Ylisosiaalineuvos on sosiaalialan korkein mahdollinen arvonannon osoitus. Se voi olla samanaikaisesti vain yhdellä henkilöllä ja vertautuu arkkiatrin arvonimeen.

Verkkosivut julkaistiin Kananojan 80-vuotisjuhlavuoden kunniaksi 26.2.2020. Niitä ylläpitävät ylisosiaalineuvoksen viestintäapuna toimivat yhteisöt Huoltaja-säätiö sr, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry sekä SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, jotka aikoinaan esittivät tasavallan presidentille uutta ylisosiaalineuvoksen arvonimeä.

Sivujen ilmeestä vastaa graafikko Ilkka Kumpunen Viestintätoimisto Tajusta.

>> Tutustu sivuihin www.ylisosiaalineuvos.fi

Lisätietoja: Huoltaja-säätiön toiminnanjohtaja Lea Suoninen-Erhiö, 050 441 7063