Uutinen

Neljä ehdokasta kilpailee Hyvä käytäntö -palkinnosta

Vuoden 2020 Talentian Hyvä käytäntö -finalistit on valittu. Palkinnosta kilpailee neljä ehdokasta:

Hyvät käytännöt Innokylässä

Hyvä käytäntö -kilpailuun osallistui 32 ehdokasta, joiden joukosta raati valitsi finalistit. Myös yleisö pääsee valitsemaan oman ehdokkaansa. Yleisökilpailu avataan tammikuussa 2020.

Kilpailun osallistujat kirjasivat Innokylään tiedot hyvästä käytännöstään. Innokylä on avoin ja maksuton verkkopalvelu, jossa voi tutustua sosiaali- ja terveysalan erilaisiin toimintamalleihin. Myös Hyvä käytäntö -kilpailun esitykset jäävät verkkopalveluun kaikkien tutustuttavaksi ja kokeiltavaksi.

Sosiaalialan asiantuntijapäivien sisältötyöryhmä valitsi kilpailun finalistit. Valinnassa käytettiin kriteereinä käytännön ajankohtaisuutta, sovellettavuutta, yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja käytännöstä tehtyä arviointia.

Asiantuntijapäivien sisältötyöryhmän jäsenet arvioivat ja pisteyttivät kaikki 32 ehdokasta edellä mainittujen kriteerien pohjalta. Tämän jälkeen käytiin laaja-alainen keskustelu ehdokkaista. Neljä finalistiehdokasta nousi ehdokasjoukosta selvästi esille.

– Hyvä käytäntö -kilpailuehdokkaissa painottui tänä vuonna erityisesti lasten- ja nuorten- sekä päihdepalveluiden kehittäminen. Lisäksi osallisuus ja vertaistuki olivat monissa käytännön kehittämistoimissa keskiössä. Töiden joukossa oli monipuolisesti työelämän menetelmien kehittämistä ja oppaita. Tällä kertaa ehdokkaiden joukosta löytyi aikaisemmasta poiketen myös digitaalisia sovelluksia ja pelejä, Talentian työelämäasioiden päällikkö Marjo Varsa kertoo.

Finalistit esillä Sosiaalialan asiantuntijapäivillä 2020

Hyvä käytäntö -finalistit esittelevät työtään Sosiaalialan asiantuntijapäivillä 10.-11.3.2020 Tampere-talolla, jossa myös julistetaan kilpailun voittaja.

Hyvä käytäntö -palkinto jaetaan vuonna 2020 jo 13. kerran. Palkintona on 1000 euroa ja matka sosiaalialan konferenssiin ulkomaille.

Lisätietoja Hyvä käytäntö -palkinnosta.