Uutinen

Muutoksia Akavan johtamisessa – marraskuun puheenjohtajavaalissa Talentia antaa tukensa Maria Löfgrenille

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder on tänään 22. elokuuta ilmoittanut olevansa käytettävissä ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin. Hän on aiemmin kertonut jättävänsä Akavan puheenjohtajan tehtävän kesken toimikautensa. Fjäderin päätös ryhtyä eduskuntavaaliehdokkaaksi aiheuttaa muutoksia Akavan johtamisessa syksyn aikana. Akavan toimiston ja edunvalvonnan johtamisesta vastaa johtaja Pekka Piispanen ja Akavan hallituksen kokouksen puheenjohtajana toimivat varapuheenjohtajat, kunnes uusi puheenjohtaja valitaan 14. marraskuuta Akavan liittokokouksessa.

– Julkaisimme Akavan hallitusohjelmatavoitteet kesäkuussa ja vaikuttamistyötä niiden tunnetuksi tekemiseksi tehdään parhaillaan. Koska olen päättänyt jatkaa yhteiskunnallista vaikuttamista asettumalla itse ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa, vastuu Akavan toiminnan johtamisesta ja edunvalvonnasta siirtyy nyt muille, toteaa Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Akava hallitus keskusteli kokouksessaan 16. elokuuta Fjäderin ehdokkuuden vaikutuksista Akavan toimintaan. Fjäder kertoi, että ehdokkuutensa takia hän vetäytyy Akavan edunvalvonnan ja vaikuttamistyön johtamisesta eikä hän enää toimi Akavan edustajana julkisuudessa tai johda puhetta Akavan hallituksen kokouksessa. Hänelle jää joitakin talous- ja henkilöstöasioihin liittyviä hallinnollisia tehtäviä. Akavan hallitus piti tätä riittävänä toimena ennen uuden puheenjohtajan valintaa.

Akavan toimiston johtamisesta sekä edunvalvonnasta ja sidosryhmäyhteistyöstä vastaa johtaja Pekka Piispanen.

Akavan hallituksen kokouksen puheenjohtajana toimivat vuorotellen varapuheenjohtajat Salla Luomanmäki, Katarina Murto ja Mikko Salo. Varapuheenjohtajista Jari Jokinen on ehdolla uudeksi Akavan puheenjohtajaksi, joten hän ei osallistu puheenjohtajana toimimiseen.

– Hallitusohjelmatavoitteiden edistäminen on tärkeä osa työtämme syksyn mittaan. Työ akavalaisten edunvalvonnan parissa jatkuu Akavassa uusin järjestelyin, kunnes uusi puheenjohtaja valitaan, sanoo johtaja Pekka Piispanen.

Talentia tukee Maria Löfgreniä Akavan uudeksi puheenjohtajaksi

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia tukee oikeustieteiden kandidaatti, toiminnanjohtaja Maria Löfgreniä Akavan uudeksi puheenjohtajaksi marraskuussa järjestettävissä vaaleissa. Talentian hallitus teki päätöksensä jo kesäkuussa haastateltuaan Löfgreniä.

– Maria Löfgrenillä on pitkä ja monipuolinen kokemus ammattijärjestöistä. Hän on rakentanut JUKOsta merkittävän neuvottelujärjestön ja luotsannut kunta-alan historialliseen sopimukseen tänä keväänä. Löfgrenistä Akava saisi rakenteita ja toimintatapoja uudistavan puheenjohtajan, jota keskusjärjestömme tarvitsee, sanoo Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio.

Talentia on tehnyt hyvää yhteistyötä Löfgrenin kanssa jo pitkään. Löfgrenin kaltaisia työmarkkina- ja työelämäosaajia on Suomessa vähän. Talentian hallitus kiittää Löfgreniä myös siitä, että hän ymmärtää sosiaalialan korkeakoulutettujen tekemän työn arvon ja merkityksen yhteiskunnassamme.

– Olemme todella iloisia, että Löfgren on päättänyt asettua ehdolle Akavan puheenjohtajavaaleissa. Haluamme osoittaa hänelle tukemme jo heti kisan alussa, Karsio sanoo.