Uutinen

JOKO JO SO-UUDISTUS -seminaarisarja käynnistyi

Tänään käynnistyi Talentian ja Hyvinvointiala HALIn yhteinen neljän aamiaisseminaarin sarja JOKO JO SO-UUDISTUS. Seminaarisarjassa pohditaan, kuinka sosiaalitoimen uudistuksilla voidaan hillitä kestävyysvajetta ja luoda uutta työtä.

Tänään 24.10. aiheena oli tutkimustiedon hyödyntäminen palvelujen kehittämisessä sote-keskuksissa. Tilaisuudessa ylilääkäri Sirkku Pikkujämsä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta kertoi Kansalliset terveydenhuollon laaturekisterit -pilottihankkeesta sekä siitä, millaista oppia hankkeesta voidaan saada sosiaalipalvelujen laatutiedon kehittämiseen. Lääkintöneuvos Tuija Ikonen sosiaali- ja terveysministeriöstä käsitteli omassa puheenvuorossaan laaturekisterien lainsäädäntöpohjaa. Aiheesta virisi hyvää keskustelua, johon omat kommenttinsa toivat myös Talentian puheenjohtaja Tero Ristimäki ja johtava elinkeinoasiantuntija Aino Närkki Hyvinvointiala HALI:sta.

Seminaarit ovat kutsuvierastilaisuuksia, joihin kutsutaan päättäjiä, kansanedustajia ja yhteistyökumppaneita. Talentian jäsenet pääsevät seuraamaan seminaareja etänä omalta koneeltaan streamin kautta. Tallenne tämänpäiväisestä tilaisuudesta on katsottavissa osoitteessa: http://videonet.fi/jokojosouudistus/20191024/  (tilaisuus alkaa tallenteen kohdasta 29:45)

JOKO JO SO-UUDISTUS -sarjan seuraavan seminaarit järjestetään klo 8:30–10:00 seuraavasti:

24.10.2019 Tutkimus käyttöön sote-keskuksissa – tiedosta paremmaksi palveluksi

Tulevien seminaarien ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin. Aiheina tulee olemaan:
– Asiakasturvallisuus ja asiakkaan oikeudet
– Työvoiman saatavuus nousuun
– Sote-johtaminen: esimiestyö ja johtaminen sote-organisaatiossa

Edit: Uutista editoitu 25.10. tulevien tilaisuuksien ajankohtien osalta.

Laadukas kirjaaminen on yksi kulmakivistä tiedon keräämisessä laadun ja vaikuttavuuden kehittämiseksi, sanoi lääkintöneuvos Tuija Ikonen STM:stä.