Ylityö- ja vuoronvaihtokielto

Talentia ryhtyy tiukempiin toimenpiteisiin ja julistaa (ma 1.10.) toistaiseksi voimassa olevan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon yksityisellä sosiaalipalvelualalla, terveyspalvelualalla ja Avainta-sopimuksessa. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa maanantaina 8.10.2018 klo 00. Älä sovi ylityöstä tai vuoronvaihdosta 8.10. alkaen. Ennen kiellon julistamista sovitut ylityöt tai vuoronvaihdot voit tehdä.

Talentia painostaa tällä toimella Suomen hallitusta perumaan suunnitelmansa heikentää irtisanomissuojaa alle 20 henkeä työllistävissä yrityksissä. Useat ammattiliitot ovat ilmoittaneet vastustavansa hallituksen esitystä, joka asettaa työntekijät eriarvoiseen asemaan sillä perusteella, minkä kokoisessa yrityksessä he työskentelevät.

Talentian jäsen, ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee sinua, jos sinuun sovelletaan yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta, yksityisen terveyspalvelualan työehtosopimusta tai Avainta -työehtosopimusta. Kyseisiä työehtosopimuksia noudatetaan yksityisten sosiaalipalvelualan (mukaan lukien yksityiset päiväkodit) ja terveyspalvelualan yrityksissä. Jos et ole varma mitä työehtosopimusta sinuun sovelletaan, voit tarkistaa sen työsopimuksestasi tai työnantajaltasi.

Tutustu ohessa usein kysyttyihin kysymyksiin ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta. Jos et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä: jarjestoinfo@talentia.fi

Palvelemme sinua myös puhelimitse ma-ti ja to-pe klo 9 – 12 numeroissa 09 3158 5540, 09 3158 5533 ja 09 3158 5530.

 

Jaa sivu