Talentian varhaiskasvatuksen lakko pääkaupunkiseudulla – mitä minun pitää tietää? -jäsenwebinaari

Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa varhaiskasvatuksessa työskentelevät Talentian jäsenet ovat lakossa 31.1.-1.2.2024. Kyseessä on maan hallituksen työelämäheikennyksiä vastaan suunnattu poliittinen työtaistelu.

Tule kuulemaan varhaiskasvatuksen lakosta webinaariin torstaina 25.1. klo 18–19. Tilaisuudessa käydään läpi lakkoon liittyviä kysymyksiä. 

Talentian hallitus on tehnyt järjestöpäätöksen poliittiseen työtaisteluun osallistumisesta, mikä suojaa Talentian lakossa olevia jäseniä henkilökohtaisilta seuraamuksilta. Tämä koskee myös opiskelijajäseniä, jotka työskentelevät opintojensa ohella. Järjestöpäätös suojaa työntekijöitä lakon keston ajan. Lakkorintamassa ovat mukana myös muut varhaiskasvatuksen ammattilaisia edustavat liitot. 

Verkkosivuillamme talentia.fi/lakko voit tutustua kysymys–vastaus-pareihin lakosta.  Jos et löydä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä: jarjestoinfo@talentia.fi. 


Hallituksen työelämäheikennysten lista on pitkä. Erityisen haitallinen Talentian jäsenten kannalta on hallituksen esittämä vientivetoinen työmarkkinamalli. Se ajaisi naisvaltaiset alat pysyvään palkkakuoppaan. Jatkossa palkankorotusten yläraja olisi käytännössä sidottu miesvaltaisten vientialojen, kuten teollisuuden, palkankorotuksiin.  

Lue lisää hallituksen suunnittelemista työelämän heikennyksistä ja siitä, miten ne vaikuttaisivat Talentian jäseniin ja koko suomalaiseen yhteiskuntaan: www.talentia.fi/nain-vaikutamme/talentia-vaikuttaa-hallitusohjelmaan